Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΕΟΥΛ: Η νέα συνδικαλιστική ηγεσία της Συνομοσπονδίας Κορεατικών Συνδικάτων αποφάσισε χτες την κήρυξη πανεθνικής απεργίας στη Νότια Κορέα, με στόχο την άρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που διευκολύνει την εργοδοσία να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων (σελίδα 8).

ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ να υπερασπιστούν το συνεταιριστικό χαρακτήρα της ΑΓΝΟ,παλεύοντας, ταυτόχρονα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, αλλά και για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, διατρανώνουν οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, με κοινή ανακοίνωση των σωματείων τους (σελίδα 10).

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ταχύτατα οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ, ζήτησε χτες από τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός, δίνοντας, έτσι, το σύνθημα της έναρξης της γενικευμένης επίθεσης για την ολοκληρωτική παράδοση των κρίσιμων οικονομικών τομέων στο μεγάλο κεφάλαιο (σελίδα 12).

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ δυνατές βροχές, που έπεσαν και στα Γιάννενα στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας, έφεραν για μια ακόμη φορά στην ...επιφάνεια τα βουλιαγμένα σπίτια του νησιού της Λίμνης των Ιωαννίνων και τα πλημμυρισμένα χωράφια του κάμπου, λόγω της μεγάλης ανόδου της στάθμης της λίμνης, γεγονός που προκαλεί τεράστιες καταστροφές και στους γεωργούς και στους ψαράδες της λίμνης (σελίδα 21).

ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ σκουπιδιών έχει μετατραπεί, εδώ και αρκετό καιρό, η Καλλιθέα, αλλά, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και τις διαμαρτυρίες του κόσμου, ο δήμαρχος της πόλης ζητάει απλώς την "κατανόηση" των δημοτών... (σελίδα 32).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ