Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αποσιώπηση, υποβάθμιση, διαστρέβλωση

Από την πλήρη υποβάθμιση ως την πλήρη αποσιώπηση κινήθηκαν οι χτεσινές απογευματινές εφημερίδες σε σχέση με τη σημαντική εκδήλωση του ΚΚΕ για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης, που έγινε το περασμένο Σάββατο. Οσο για τα τηλεοπτικά κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, η κατάσταση παρουσιάζει μια εκπληκτική ομοιομορφία, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν και φυσικά ούτε είπαν τίποτα!

Τα "Νέα" δημοσιεύουν δίστηλο ρεπορτάζ με τίτλο "Κάλεσμα του ΚΚΕ σε μη κομμουνιστές για μέτωπο", ενώ στον πλάγιο τίτλο σημειώνουν: "Πρώην υπουργοί και προσωπικότητες στο συμπόσιο που διοργανώθηκε το Σάββατο". Περίπου τον ίδιο χώρο, στην τρίτη σελίδα της, αφιερώνει η "Ελευθεροτυπία", με τίτλο "ΚΚΕ: έξι πεδία δράσης για το μέτωπο". Στο ρεπορτάζ δημοσιεύονται αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του "Ριζοσπάστη".

Η "Ελευθεροτυπία" όπως και άλλες εφημερίδες επιχείρησαν ταυτόχρονα να αναθερμάνουν τη φιλολογία περί δήθεν διαφωνιών στο ΚΚΕ γύρω από την κεντρική πολιτική πρόταση του Κόμματος όπως αυτή διατυπώθηκε στο 15ο Συνέδριο. Ετσι, αν και πήραν αποστομωτικές απαντήσεις, όταν το επιχείρησαν για πρώτη φορά με την ομιλία του Χαρίλαου Φλωράκη για τα 80χρονα του ΚΚΕ, επανέλαβαν και πάλι τα ίδια, αποδίδοντας μάλιστα την απουσία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ από την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στις δήθεν διαφωνίες.

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση δημοσιεύει και η "Εξουσία" με τίτλο: "Πρωτοβουλία ΚΚΕ για Λαϊκό Μέτωπο" και πλαγιότιτλο "Πρόσκληση στις κοινωνικές δυνάμεις για υπέρβαση των κομματικών γραμμών". Στην "Αυριανή" ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι: "Δειλά - δειλά το άνοιγμα του ΚΚΕ", ενώ στη "Γνώση": "ΚΚΕ: Ενάντια στην κεντροαριστερή μεταμφίεση". Στις υπόλοιπες εφημερίδες λείπει κάθε αναφορά στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ