Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγαλοστομίες για την Υγεία

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή

Με μεγαλοστομίες και γενικόλογες απαντήσεις επιχείρησε να παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας,απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχιλλέα Κανταρτζή στη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για εφαρμογή από την πλευρά της κυβέρνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την υγεία, συνολικής δαπάνης 400 δισεκατομμυρίων δραχμών, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα... "κοσμογονικό έργο". Για τις ελλείψεις προσωπικού αναγνώρισε ότι "ασφαλώς υπάρχουν κενά", όμως ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει να καλυφθούν.

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής προκάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με το πόσες προσλήψεις εργαζομένων έγιναν το 1997, ενώ είχαν εξαγγελθεί χιλιάδες νέες θέσεις. Αντίθετα, σημείωσε ο Αχιλ. Κανταρτζής, επιλέχθηκε η λύση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου υπονομεύοντας τις εργασιακές σχέσεις. Οσον αφορά τους μισθούς ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην "κοροϊδία" της εισοδηματικής πολιτικής του 2,5% που δημιουργεί μικρότερους μισθούς ακόμα και ονομαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ