Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
Αδικία σε βάρος των συνεργαζόμενων ερευνητών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Σε ορθογραφικό λάθος (!) απέδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Χ. Πρωτόπαπας, τη μείωση της αποζημίωσης των συνεργαζόμενων ερευνητών του "Δημοκρίτου", ενώ για την ανανέωση των συμβάσεών τους παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, στηλιτεύοντας τον αρνητικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους συνεργαζόμενους ερευνητές οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο στο ίδρυμα. Οι συνεργαζόμενοι ερευνητές, ενώ αμείβονταν με το 90% των αποδοχών του τακτικού ερευνητή, στη συνέχεια μπήκαν στον "προκρούστη" των περικοπών και με νέα εγκύκλιο οι υπηρεσίες του υπουργείου τους ειδοποίησαν ότι πλέον θα αμείβονται "μέχρι το 90%" των αμοιβών του ερευνητή.

Αυτήν την προφανή περικοπή ο υφυπουργός Εργασίας την απέδωσε σε λάθος της εγκυκλίου, από την οποία είχε παραληφθεί αρχικά η φράση "μέχρι το 90%", κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, "διορθώθηκε" στη συνέχεια, με αποτέλεσμα όμως τη μείωση των αποδοχών των συγκεκριμένων ερευνητών.

Ο Μπ. Αγγουράκης αντέκρουσε τον ισχυρισμό περί "λάθους" τονίζοντας ότι η πραγματική αιτία της αλλαγής ήταν η περικοπή των επιχορηγήσεων προς τον "Δημόκριτο" στον οποίο δόθηκε μόνο το 75% των όσων ζήτησε. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι 32 συνεργαζόμενοι ερευνητές να αδικούνται, τη στιγμή που είναι απολύτως απαραίτητοι στο ίδρυμα και καθότι διδάκτορες προσφέρουν σοβαρό έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ