Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χωρίς πάτο η κατηφόρα του υπουργού Δικαιοσύνης

Σε νέο παραλήρημα ύβρεων κατά πάντων προχώρησε χτες ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, συνεχίζοντας και εντείνοντας την προκλητική του συμπεριφορά

Σε νέες ύβρεις προχώρησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος μετά την κάλυψη, που είχε από την "εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του Κ. Σημίτη. Ο Ε. Γιαννόπουλος έκανε άλλο ένα επικίνδυνο βήμα και σε ένα αχαλίνωτο παραλήρημα θράσους επιτέθηκε εναντίον των πάντων, συκοφαντώντας και ευτελίζοντας τους θεσμούς.

Μίλησε για "δειλούς", "λουφατζήδες", "παλικάρια της πλάκας", "αγωνιστές της δεκάρας" και, βέβαια, ότι δε γεννήθηκε άνθρωπος που θα τον "βάλει να ζητήσει συγνώμη".

Παράλληλα, οι δικηγόροι απαντώντας στις συκοφαντίες του υπουργού Δικαιοσύνης απέρριψαν την πρόταση του μέλους του ΔΣ Σ. Φέλιου για αναστολή των κινητοποιήσεων και θα προχωρήσουν κανονικά στην αποχή που έχει ήδη αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το αίτημα των δικηγόρων για αναμόρφωση των νομικών σπουδών ως "καραμέλα της ψευδοκομμουνιστικής κουλτούρας".

Καταφέρθηκε με απαράδεκτες εκφράσεις εναντίον μελών του ΔΣ και του προέδρου του συλλόγου. "Οι επιτιμήσεις ελαφρές και σκληρές, έναντι της επιδεικνυόμενης παχυδερμίας του κ. Ρουπακιώτη, είπε ο Ε. Γιαννόπουλος, αλλά και θρασύτητας αφορούσαν και αφορούν αυτόν προσωπικώς".

Για τους δικηγόρους που παρέμειναν όλη τη νύχτα της Πέμπτης στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά: "Παρέμειναν ως "θλιβεροί καταληψίες" όλη τη νύχτα 4 φυγόντες το πρωί ταλαιπωρημένοι από το ξενύχτι και σερνόμενοι στα πόδια τους οι σκληροί αγωνιστές της δεκάρας", ενώ σε άλλο σημείο τους χαρακτήρισε ως "θλιβερούς καταληψίες".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του ανδρισμού (!) του λέγοντας: "Ο Γιαννόπουλος υπήρξε άντρας. Δεν είμαι περήφανος για το συμβάν, αλλά του χρειαζόταν να τον στείλω στο διάολο" (σ.σ. εννοεί τον πρόεδρο του ΔΣΑ).

Ασχημόνησε ακόμη και εναντίον δημοσιογράφων. Μάλιστα, για τη δημοσιογράφο Λ. Κανέλλη είπε πως όταν θα φτάσει στην ηλικία του "δε θα έχει δόντια και θα φέρει μασέλα, αν δεν είναι κάτω από το χώμα" (!).

Οταν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του είπαν ότι περιφρόνησε το λειτούργημά τους με το να τους απαγορεύσει να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου, απάντησε: "Θα φτάσουμε και στην περιφρόνηση την οποία αξίζατε". Επίσης, δήλωσε ότι αυτός έδωσε διαταγή για να μην μπει κανένας μέσα στο υπουργείο.

Ολοι καταδικάζουν

Τις ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου καταδικάζουν όλοι όσοι διατέλεσαν πρόεδροι στο ΔΣΑ από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Ε. Μαχαίρας,Επ. Ζαφειρόπουλος,Φ. Κουβέλης,Σ. Πολύδωρας και Τ. Παππάς αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου προσβάλει ολόκληρο το δικηγορικό σώμα και ότι "η στάση αυτή του υπουργού δημιουργεί επικίνδυνη θεσμική επιβάρυνση".

Τέλος, οι πρώην πρόεδροι του ΔΣΑ αναφέρουν ότι "δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στις σχέσεις του δικηγορικού συλλόγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες ήταν πάντοτε αρμονικές".

Επίσης, με ανακοινώσεις τους η ΝΔ και ο Συνασπισμός θέτουν ζήτημα παραμονής του Ε. Γιαννόπουλου επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με δικαστικούς θεσμούς, όπως είναι ο Αρειος Πάγος και ο ΔΣΑ και δεν μπορεί κανείς να έχει ασυλία, να συκοφαντεί και να προπηλακίζει.

  • Σε απάντησή της η Λ. Κανέλλη στις ύβρεις του Ε. Γιαννόπουλου δήλωσε ότι δε ζητάει ούτε πρόκειται να ζητήσει την προστασία της Ενωσης Συντακτών, γιατί θεωρεί ότι "η συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας είναι αισθητική αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ