Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κερδοσκόποι

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθαίνουν οι συζητήσεις σχετικά με τις κερδοσκοπικές πιέσεις της δραχμής από κύκλους του εξωτερικού, που στόχο - λένε - έχουν να μας δημιουργήσουν αναστάτωση και να μας χαλάσουν την αναπτυξιακή πορεία μας...

***

Ολα αυτά μετά και τις γνωστές εκθέσεις των δύο οίκων του εξωτερικού, που λέγανε ότι τα πράγματα εδώ είναι αφερέγγυα.

***

Αυτά τα πράγματα καλά δεν είναι μια φορά. Το λέει η πείρα ετών στην ελληνική πολιτική και οικονομική σκηνή. Κάτι κακό ετοιμάζεται...

***

Ιδίως οι εκπρόσωποι των τραπεζών είναι αυτοί που ωρύονται περισσότερο από όλους για τους επερχόμενους τρομερούς και φοβερούς επίδοξους λεηλάτες της δραχμής.

***

Ομως για κάτι άλλα θεματάκια, όπως π.χ., ότι και την περσινή χρονιά, το Σημίτειον έτος 1996, αυξήσανε κατακόρυφα τα κέρδη τους, φτάνοντας και το 100% δε λένε τίποτε.

****

Αρα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα και πάλι ότι εμείς δεν έχουμε τίποτε μα τίποτε να φοβηθούμε από τις εξωτερικές πιέσεις. Οσοι κερδοσκόποι από το εξωτερικό κι αν θέλουν τη... δική μας δραχμή, δε θα βρουν τίποτε. Μα τα 'φαγαν οι κερδοσκόποι του εσωτερικού!

***

Διότι, να το ξέρετε, σ' αυτή τη χώρα για κάθε προϊόν κάνουμε περισσότερες εισαγωγές από ότι παραγωγή. Στους κερδοσκόπους όμως δεν ισχύει αυτός ο κανόνας. Προστατεύεται το είδος.

***

ΚΙ ΟΛΟΙ απορούσαν τι έγινε προχθές και εμφανίστηκε ο Σημίτης στη Βουλή - στη σχετική συζήτηση που έγινε - ως ο άνθρωπος που προασπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα.

***

Μα δε βρέθηκε κανείς να σκεφτεί ότι είμαστε στην καρδιά της Αποκριάς;

***

Μόνο που αυτή εδώ στα εθνικά θέματα θα κρατήσει για καιρό, αν και στο τέλος θα πέσουν οι μάσκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ