Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
Αθρόα καταφτάνουν τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα

Αθρόα εξακολουθούν να καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του αγωνιστή ναυτεργάτη, σύντροφου Νίκου Καλούδη.Μαζικές οργανώσεις και αντιπροσωπείες κομμάτων, παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου εκφράζουν τη θλίψη και την οδύνη τους για το θάνατό του και υπογραμμίζουν την προσωπικότητα και τα σπάνια χαρακτηριστικά του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ.

- Η αντιπροσωπεία του ΚΚ ΙΡΑΚ στην Ελλάδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την ΚΕ του ΚΚΕ και την οικογένεια του σύντροφου Νίκου Καλούδη.

- Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" "εκφράζει τη βαθιά οδύνη για το θάνατο του αγωνιστή ναυτεργάτη, επιφανούς στελέχους του ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος, Νίκου Καλούδη. Εκφράζει επίσης τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η ζωή του Νίκου Καλούδη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ναυτεργατικού κινήματος και πηγή αγωνιστικής έμπνευσης για τους ναυτεργάτες", υπογραμμίζει ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" για να προσθέσει:

"Οργανώθηκε προπολεμικά στη Ναυτεργατική Ενωση Ελλάδας, αναδείχτηκε σε ένα από τα κορυφαία στελέχη της θρυλικής ΟΕΝΟ, πρωτοστάτησε, μαζί με τους άλλους αγωνιστές της γενιάς του, στους αγώνες για την υπεράσπιση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, προσφέροντας ταυτόχρονα όλες τις δυνάμεις στον αντιφασιστικό αγώνα.

Συγκρούστηκε με το μεταπολεμικό καθεστώς της μισαλλοδοξίας και τη χούντα των συνταγματαρχών. Βρέθηκε στο πλευρό των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων ως βουλευτής, μέλος της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚΕ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, βαδίζοντας το δρόμο της ταξικής πάλης, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ναυτεργατών.

- Τη βαθιά λύπη της για το θάνατο του αγωνιστή του εργατικού κινήματος, Νίκου Καλούδη, εκφράζει, επίσης, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

- Τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλεια του Ν. Καλούδη εκφράζουν, τέλος, ο δήμαρχος Χίου, Γιώργος Ζ. Βαρκάρης και η Κοινότητα Λαγκάδας Χίου.

Προσφορά

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Σ. Ζαφειρόπουλος προσφέρει για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη" 20.000 δραχμές, στη μνήμη του αξέχαστου Νίκου Καλούδη, άξιου τέκνου της εργατικής τάξης και του Κόμματός του, του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ