Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι είναι το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει κύριο στόχο την τεκμηρίωση των θέσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα της ΓΣΕΕ. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός, που αποτελείται από 13 περιφερειακά παραρτήματα και 10 κλαδικά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διογκωθεί με αντίστοιχη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του. Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργήσει και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, με αντίστοιχη διακλάδωση σε όλη την Ελλάδα, το οποίο κατά κύριο λόγο υλοποιεί προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων.

Αυτή τη στιγμή, πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος.Η διοίκησή του είναι 9μελής και διορίζεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, ενώ το προσωπικό του είναι περίπου 80 άτομα. Ανάλογα με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, οι επιστημονικοί και διοικητικοί συνεργάτες του αυξάνονται.

Το ΙΝΕ εκδίδει δυο έντυπα, το "Ενημέρωση", που βγαίνει κάθε μήνα και ασχολείται με τρέχοντες δραστηριότητες, και το "Τετράδια", που βγαίνει 3 - 4 φορές το χρόνο.

Τα έσοδά του προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από την επιχορήγηση του ΛΑΕΚ - του λογαριασμού εργαζομένων - εργοδοτών για την ανεργία και την κατάρτιση - από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε μικρότερο βαθμό από άλλες δραστηριότητες. Το 1997 εισέπραξε περίπου 647 εκατ. δραχμές.Η επιχορήγηση από το ΛΑΕΚ ήταν 356 εκατ. δραχμές και τα έσοδα από τα προγράμματα 197 εκατ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ