Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική ομοβροντία για συμβάσεις - οχτάωρο

Πανεργατικά συλλαλητήρια οργανώνονται την ερχόμενη βδομάδα σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο

Αγωνιστικό "τείχος" ορθώνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις απ' όλη τη χώρα, απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα εργασιακά - ασφαλιστικά - κοινωνικά τους δικαιώματα, διοργανώνοντας συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας. Αιχμή της πολύπλευρης δράσης που αναπτύσσουν, είναι η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, η υπεράσπιση του ίδιου του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων που βάλλεται ποικιλοτρόπως από κυβέρνηση και εργοδότες, καθώς και η απόκρουση της σαρωτικής επίθεσης στο οχτάωρο και συνολικά στις εργασιακές σχέσεις με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το "σάλπισμα" της νέας προσπάθειας για κοινή δράση και ανάπτυξη αγώνων στην Αθήνα, δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική - παναθηναϊκή συγκέντρωση την Πέμπτη 5 του Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.Τη δική τους μαχητική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν εργατικά σωματεία της Πάτρας,που διοργανώνουν επίσης την Πέμπτη συλλαλητήριο, στις 6.30, το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, να καταδικάσουν τις προσπάθειες για στήσιμο στην περιοχή "Τοπικού Σύμφωνου Απασχόλησης" από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου, τη Νομαρχία και το δήμο. Επίσης να διεκδικήσουν υπογραφή ΕΓΣΣΕ μονοετή και με κατώτερο μεροκάματο 8.000 δρχ. και κατώτερο μισθό 200.000 δραχμές.

Με σύνθημα "δεν πάει άλλο", το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν ομόφωνο αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους της πόλης για μαζική συμμετοχή σε πανεργατικό - πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 του Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.Σε προκήρυξη που μοιράζουν οι συνδικαλιστές σε χώρους δουλιάς, τονίζεται ότι "η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι υπόθεση όλων μας. Η μαζική αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε την αντεργατική λαίλαπα".

Με στόχο την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων στο "μαύρο" μέτωπο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - κεφαλαίου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί σε πανεργατική συγκέντρωση την Πέμπτη 5 του Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας."Είναι βαθιά η πίστη μας - τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής - ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η επέλαση του κεφαλαίου. Μπορούμε όχι μόνο να περιφρουρήσουμε ό,τι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα, αλλά και να προχωρήσουμε μπροστά για τη διεύρυνση των κατακτήσεών μας".

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους σε πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοκρατίας της πόλης, ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί στη μείωση του εισοδήματος και την αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων.

Σε πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 του Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, καλεί το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των εργοδοτών για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή της μερικής απασχόλησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεργατικά συλλαλητήρια σε Πάτρα - Βόλο (2001-12-11 00:00:00.0)
Πανεργατικά συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο (2001-12-08 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα! (2001-10-03 00:00:00.0)
Εξαπλώνεται το κίνημα αντίστασης (1998-03-07 00:00:00.0)
Αγωνιστική πανστρατιά αύριο (1998-03-04 00:00:00.0)
Μέρα πανεργατικής αντίστασης και πάλης (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ