Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
29Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Για τη... μοιρασιά ο καημός της πλειοψηφίας

Μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στις παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ λίγες μέρες πριν το Συνέδριο. Βολές της ΑΠ κατά της ΕΣΑΚ

Η μέρα έναρξης του 29ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ πλησιάζει και σε ό,τι αφορά τη στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας, εντείνονται οι μάχες "χαρακωμάτων". Από αυτές τις "μάχες", απουσιάζουν όμως τα προβλήματα των εργαζομένων και η αγωνία για τη λύση τους, ακόμα κι όταν οι όποιες συγκρούσεις γίνονται στο"όνομα" της εργατικής τάξης. Πρωταγωνιστής σε όλη αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται το "παζάρι" για τον αριθμό των συμβούλων της κάθε τάσης.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στη λεγόμενη ομάδα "Τσοχατζόπουλου" και τους "εκσυγχρονιστές", οι οποίοι έχουν επίσης τις δικές τους υποδιαιρέσεις... Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο "αντιμαχόμενες" πλευρές όξυναν την αντιπαράθεσή τους, μετά από την αθέτηση συμφωνίας για το μοίρασμα των συμβούλων στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ από τη μεριά των "εκσυγχρονιστών". Ενδεχόμενη επιμονή της "εκσυγχρονιστικής" πτέρυγας στην ανατροπή της συμφωνίας, προκαλεί απειλές της άλλης... πλευράς για πιθανή εμφάνιση της ΠΑΣΚΕ με δυο ψηφοδέλτια στο Συνέδριο!

Στη "μάχη" ρίχτηκε και η Αυτ. Παρέμβαση,η οποία χτες - σε συνέντευξη Τύπου - εμφανίστηκε να ζητά "μια άλλη πορεία" για τη ΓΣΕΕ και τη συζήτηση πολιτικών θεμάτων ενόψει του Συνεδρίου, ενώ παρουσίασε την ΕΣΑΚ σχεδόν σαν πηγή... δεινών για το συνδικαλιστικό κίνημα! Λίγο πριν είχε αναφερθεί στην ανάγκη συγκρότησης "επιτροπής δεοντολογίας" για συνδικαλιστές που συμμετέχουν σε επιτροπές σαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και άλλες περιπτώσεις. Αμέσως μετά έγινε αναφορά στην "ανάγκη σεβασμού των αντιπροσωπευτικών προεδρείων για την καλή λειτουργία της ΓΣΕΕ" και επικεντρώθηκαν τα "βέλη" στον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκο,ο οποίος - όπως αναφέρθηκε - δεν υπογράφει ορισμένα έγγραφα και αναγκάζεται να το κάνει ο... αναπληρωτής του από την Αυτ. Παρέμβαση! Εφτασε στο σημείο να διακρίνει μια "περίεργη ισορροπία" ανάμεσα σε ΠΑΣΚΕ - ΕΣΑΚ, ενώ όλο αυτό το τρίχρονο διάστημα ήταν αυτή που στήριξε επιλογές της πλειοψηφίας και μάλιστα θερμά, όπως π. χ. τον "κοινωνικό διάλογο", που απλώς απέφυγε στο τέλος να συνυπογράψει το αποτέλεσμά του σε μια ανέξοδη αποποίηση ευθυνών.

Στη ΔΑΚΕ, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχουν να κάνουν με τη συνύπαρξη συνδικαλιστών που πρόσκεινται σε Μητσοτάκη, Εβερτ και φυσικά Καραμανλή, όπου οι δυο τελευταίες ομάδες φαίνεται να τα έχουν βρει. Η συζήτηση γίνεται για την ανάδειξη μιας εκπροσώπου της μητσοτακικής πλευράς στη διοίκηση, κάτι που δεν είναι σίγουρο, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ