Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική πανοικοδομική απεργία

Παραλύει κάθε οικοδομική δραστηριότητα στις 10 Μάρτη, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει ακόμα και τις δεσμεύσεις της απέναντι στον κλάδο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι την Τρίτη 10 Μάρτη, απαντώντας στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που αρνείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και για την επίλυση εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων του κλάδου. Στα πλαίσια της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας επισημαίνει ότι στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, ο υπουργός Εργασίας είχε δεσμευτεί να συζητήσει το αίτημα για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, καθώς και για το άρθρο 26 του ν.2520 που μειώνει κατά 50% τις ελάχιστα υποχρεωτικές καταβλητέες εισφορές σε οικοδομές στις αγροτικές περιοχές. Ομως - συνεχίζει - παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας και με διάφορες προφάσεις ο υπουργός αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία τονίζει πως "ο νέος εμπαιγμός και η νέα πρόκληση της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση" και καλεί τους οικοδόμους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη: "Για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης - κεφαλαίου, που μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" ετοιμάζουν την τελική έφοδο για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας. Για την προώθηση και λύση των καυτών και πολύχρονων αιτημάτων μας".

Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επιβίωση των ανέργων. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 γενικά. Κατάργηση του άρθρου 26 του Ν.2520. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Νομοθέτηση του 7ωρου - 35ωρου - 5ήμερου και ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ