Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αντίστασης από το Βόλο

Βροντερό αγωνιστικό μήνυμα στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων έστειλαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι του Βόλου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας και συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία που έγινε αμέσως μετά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα βασικότερα αιτήματα των διαδηλωτών συμπυκνώθηκαν στα συνθήματα που αντήχησαν στους δρόμους του Βόλου, όπως: "Πάρτε μέτρα για την ανεργία",Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι κοροϊδίες "εκσυγχρονιστικές"" και "Θέλουμε τις ΔΕΚΟ για το λαό και όχι για τους λίγους και το κεφάλαιο".

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Τ. Τριανταφυλλάκος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ, ο οποίος αναφέρθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, με κορυφαία αυτά της ανεργίας που πλήττει την περιοχή, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που παίρνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μαστίζει όλο και περισσότερες εργατικές οικογένειες.

Ο συνδικαλιστής κάλεσε τους εργαζόμενους να οικοδομήσουν ένα πλατύ μέτωπο πάλης για την περιφρούρηση των κατακτήσεων, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για τη σωτηρία των ΔΕΚΟ, για να μην περάσουν τα σχέδια για εφαρμογή στη Μαγνησία Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των συμβάσεων εργασίας, ενώ απαιτήθηκαν από ομιλητές και συγκεντρωμένους πραγματικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μονοετείς συμβάσεις, γενναίες αυξήσεις σε συντάξεις κ. ά.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ακόμα ο Α. Αϊβαλόγλου,άνεργος της "Βαμβακουργίας". Το ψήφισμα θα επιδοθεί σήμερα από αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στο νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ