Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά και μαχητικά στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Δυναμικό - αγωνιστικό "παρών" έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας, συμμετέχοντας μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν 18 εργατικά σωματεία της πόλης. Εξω από το Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και πολλοί νέοι, για να διατρανώσουν την απόφασή τους να αντισταθούν τον αντεργατικό Μεσαίωνα που τους οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης. Συμμετείχαν τα Σωματεία της Αλουκάνκο, των Οικοδόμων, του Μετάλλου, του Ιματισμού, του Καλογεράκη, του Βοσινάκη, της Κόκα Κόλα (3Ε), των Ναυτεργατών, των Τσαγκαράδων, των Θερμαστών, του Δούρου, του Βοσινάκη, της Φριγκορέξ και των Εργαζομένων στο ΚΕΑ Αράξου. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΛΜΕ Αχαϊας, της ΠΕΑΕΑ καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΑ Αράξου Γιάννης Χριστοδουλόπουλος,ο οποίος σημείωσε πως απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαρατάξουν το δικό τους ταξικό μέτωπο.

Στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε ο Σταμάτης Ανδριόπουλος μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, σημειώνοντας πως τα πρωτοβάθμια σωματεία παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, δημιουργώντας το δικό τους ταξικό κοινό μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, δημιουργώντας στους χώρους δουλιάς κλίμα συσπείρωσης γύρω από θέσεις που συγκρούονται με αυτή την πολιτική. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας - πρόσθεσε ο ομιλητής - αγωνίζονται ενάντια στα ΤΣΑ που με γρήγορους ρυθμούς προωθούνται, παλεύουν για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας στην περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας η οποία κατέληξε στη Νομαρχία Αχαϊας.

Στη Ζάκυνθο

Την απόφασή τους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν την υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί τον "πιλότο" για όλες τις υπόλοιπες, η οποία θα προβλέπει κατώτερο μεροκάματο 8.000 δραχμών και κατώτερο μισθό 200.000 μισθών, διατράνωσαν χτες και οι εργαζόμενοι της Ζακύνθου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Την ανάγκη του συντονισμού της δράσης όλων όσων πλήττονται από τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης επισήμανε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Σιγούρος.

Στην Καλαμάτα

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, τον Σύλλογο Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση που πλήττει τα κατώτερα λαϊκά στρώματα, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι μόνο με τον ενωμένο αγώνα μπορεί να επιβληθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Κεντρικοί ομιλητές της συγκέντρωσης ήταν ο Αλ. Αποστολόπουλος από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, ο Σ. Τσώνης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Π. Δραγκός από τον Σύλλογο Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και ο Θ. Μπαζίγος από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ