Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Παραμύθι τα χημικά όπλα του Ιράκ!

Τρομερό, αλλά όχι απίστευτο. Οσο και αν γνωρίζει κανείς τις τεράστιες δυνατότητες των ιμπεριαλιστών να βυθίζουν στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης ολόκληρη την υφήλιο, δεν μπορεί να μη μένει άναυδος από τη νέα αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας "Ιντιπέντεντ": Ούτε πρόσχημα δεν υπήρχε, για τη νέα επέμβαση κατά του Ιράκ, αφού τα περιβόητα χημικά και βιολογικά όπλα του Σ. Χουσεϊν είναι... τελείως αναποτελεσματικά!!!

Ο "Ιντιπέντεντ", που εξασφάλισε τις σημειώσεις μιας ομιλίας του Αμερικανού πρεσβευτή Λαρόκο, που έγινε στις 3 Φλεβάρη στην Πόλη του Κουβέιτ ενώπιον επιχειρηματιών, δημοσιεύει τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός διπλωμάτης: "Οι αντιασφυξιογόνοι μάσκες δεν είναι απαραίτητες. Κανείς στην αμερικανική πρεσβεία δεν έχει μάσκα αερίων και η πρεσβεία δε συνέστησε την αγορά τους". Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες σημειώσεις, ο Λαρόκο δήλωσε ότι "οι κεφαλές των χημικών και βακτηριολογικών πυραύλων του Ιράκ είναι τελείως αναποτελεσματικές".

Θα θυμάστε βέβαια τις δηλώσεις των Κλίντον, Μπλερ, αλλά και του δικού μας Θ. Πάγκαλου, που προετοίμαζαν την επέμβαση γιατί τάχα "είναι ανεπίτρεπτο για τη διεθνή κοινότητα να κατέχει ο Σ. Χουσεϊν χημικά και βιολογικά όπλα". Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Απλά προστατευτείτε από την παραπληροφόρηση του ιμπεριαλισμού. Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι μακριά από το Ιράκ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ