Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε ο Δημ. Πατσουρέας

"Εφυγε" πολύ νωρίς ο Δημήτρης Πατσουρέας. Ηταν μόλις 54 ετών. Σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε Master of Science απ' το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Αγγλίας στην Τεχνολογία Περιβάλλοντος. Από νωρίς ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και το 1975 απολύθηκε για τη δράση του αυτή απ' την ΠΕΤΡΟΛΑ. Ο Δημήτρης Πατσουρέας διετέλεσε γραμματέας του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας και υπήρξε δραστήριο μέλος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, όπου πρόσφατα εκλέχτηκε μέλος της "Συνέλευσης των Αντιπροσώπων".

Σε όλο το διάστημα της ζωής του, εκτός απ' τη συνδικαλιστική, παρουσίασε πλούσια επιστημονική και πολιτική δραστηριότητα. Ασχολήθηκε με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα με τη μελέτη και κατασκευή συστημάτων βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων.

Εδώ και μια δεκαετία υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής στα ΤΕΙ (Τμήματα Φυσικής, Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών).

Με τη μεταπολίτευση εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το 1984 υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτής του. Μετά το 1991 παρέμεινε στο ΣΥΝ. Ο Δημήτρης Πατσουρέας διακρινόταν πάντα για την ευρύτητα πνεύματος, τον πλούτο των γνώσεών του και τη μαχητικότητά του. Εντιμος, ευθύς, καλοσυνάτος, δίχως ματαιοδοξίες και υστεροβουλίες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης, που θα τον σκεπάσει. Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του Ελπίδα, την κόρη του Ειρήνη και την αδελφή του Μαρίνα Δίζη - Πατσουρέα.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ