Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές βραδιές

Συναυλίες "οίνου και πνεύματος" σήμερα και αύριο (10μ.μ.) στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΑΠΟΚ (Υπατείας 1β και Μητροπόλεως). Ο συνθέτης Βασίλης Χατζηνικολάου και ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου παρουσιάζουν δυο ξεχωριστές βραδιές οινομελωδικής συμφωνίας. Τραγούδια του κρασιού ερμηνεύει η Μαρία Φωτίου. Παίζουν οι μουσικοί: Βασ. Χατζηνικολάου, Σπ. Γκούμας, Θαν. Σοφράς, Δημ. Παπαλάμπρου, Χρ. Πανόπουλος.

  • "Στον αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) εμφανίζεται κι αυτό το Σαββατοκύριακο η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", παρουσιάζοντας λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Τραγουδούν οι Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια καιΠαναγιώτης Καραδημήτρης.
  • Συναυλία διοργανώνεται αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στον κεντρικό διάδρομο της Στοάς του Βιβλίου, με τη συμμετοχή των Ιωάννα Καρακατσάνη (τραγούδι), Δημήτρη Παπαγιαννάκη (βιολί) και Αρη Γραικούση (πιάνο).
  • Χοροί και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν στο "2ο Πανόραμα Παραδοσιακών Χορών", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (4μ.μ.), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Ρεσιτάλ αναγεννησιακής και μπαρόκ κιθάρας θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός κιθαριστής Τσαρλς Γουολζίν,σήμερα (8.30μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα η Ινδή μουσικός Ρέσμα Πιζάνις θα δώσει ρεσιτάλ ινδικού σιτάρ.
  • Στο "Hi-Hat" (Κρουσόβου 1) αύριο εμφανίζονται οι "Μπλουζ Μπαγκ", ενώ την Κυριακή οι "Μπλουζ Φάμιλι". Οι "Echo Tatoo" αύριο τραγουδούν στη μουσική σκηνή "Βωμός" (Αγ. Ιερόθεου 85, Περιστέρι).
  • Καυτές βραδιές με καυτά μπλουζ από σήμερα στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου εμφανίζεται ο Κάρλος Τζόνσον και η "Σίριους Μπλουζ Μπαντ".Στη φυσαρμόνικα ο Μάθιου Σκόλερ.
  • Εργα για άρπα και πιάνο, που έχουν γραφεί από το 18ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, θα παρουσιάσει το "Ντούο Στρουμεντάλε Ιταλιάνο" τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο "Αττενέουμ". Τη βραδιά, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.
  • Το πρώτο του προσωπικό δίσκο "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα" θα παρουσιάσει ζωντανά ο Κώστας Λειβαδάς στο "Εμπλεον" (Λασκαράτου 20, Α. Πατήσια), τη Δευτέρα (10.30μ.μ.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα γνωστά τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ