Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Αποφασιστικά μπροστά

Με αφορμή τη στάση του Ηρακλή Γκότση στη Νέα Ιωνία Αττικής, το Γραφείο της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ κυκλοφόρησε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Προς το λαό της Νέας Ιωνίας

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τη στάση του Ηρακλή Γκότση, σε σχέση με την παράταξη της ΔΗΠΙ και το ΚΚΕ.

Ο Ηρακλής Γκότσης πρόσφατα παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και την παράταξη της ΔΗΠΙ, την οποία εκπροσωπούσε και το ΚΚΕ, που του εμπιστεύτηκε το καθήκον να υπηρετήσει τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας. Με επιστολή δε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θεώρησε καλό να επιτεθεί και ανοιχτά ενάντια στο ΚΚΕ, δηλώνοντας με σαφήνεια ότι δε συμφωνεί με την πολιτική του και δεν μπορεί να την υπηρετήσει.

Πρόσφατα παραιτήθηκε και από μέλος του Κόμματος. Δε σταματά όμως εδώ. Προχωρά ακάθεκτος στον ολισθηρό κατήφορο που ξεκίνησε. Προσπάθησε να οικειοποιηθεί την ιστορία και τη δράση της ΔΗΠΙ. Τη θεωρεί ιδιοκτησία του και όλους όσοι πάλεψαν μαζί του υποτακτικούς του. Μια ιστορία που την έγραψαν με αγώνες εκατοντάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, κάνοντας τη ΔΗΠΙ πόλο συσπείρωσης και πάλης χιλιάδων δημοτών μας.

Με τη στάση του αυτή, διέλυσε κάθε αυταπάτη για το τι πραγματικά επιθυμεί, βάζοντας το προσωπικό του συμφέρον, την "προσωπικότητά" του πάνω από συλλογικές διαδικασίες, από τη συλλογική δράση.

Καλούμε τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος, κάθε πολίτη που ανησυχεί για τις εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναζητά λύσεις και διεξόδους στα προβλήματά του, να συσπειρωθούν και να παλέψουν μέσα από την παράταξη της ΔΗΠΙ.

Οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν την παράταξη είναι μπροστά, προχωρούν αποφασιστικά στην ανασύνταξη των δυνάμεων της παράταξης. Είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν και να αξιοποιήσουν κάθε δραστήριο δημότη που επιθυμεί μια άλλη πορεία, προοδευτική, ριζοσπαστική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Μια πορεία σύγκρουσης και πάλης για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών. Για να φτάσουμε στις δημοτικές εκλογές μέσα από μια αγωνιστική, διεκδικητική πορεία, συσπειρώνοντας όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να αλλάξει ριζικά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία και τη διοίκηση του δήμου με την ανοχή και των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Θέλουμε να παλεύουμε για δήμο που θα στέκεται στο πλάι του λαού. Θα αφουγκράζεται τα προβλήματά του. Θα μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης για τη λύση τους. Θέλουμε δήμαρχο, προσωπικότητα, που θα αναδείχνεται μέσα από τους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες στο πλάι του λαού και όχι δήμαρχο που θα αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις ή σε όμορφα λόγια στα δημοτικά συμβούλια.

Οσον αφορά τον Ηρακλή Γκότση και κάποιους που ίσως τον στηρίξουν στις παραπέρα ενέργειές του, ο ιωνιώτικος λαός και το εργατικό κίνημα γενικότερα, τους επιφυλάσσει την ίδια τύχη που είχαν όλοι οι διασπαστές και "αναχωρητές" του κινήματος".

Το Αχτιδικό Γραφείο της Β/Δ Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ