Κυριακή 22 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανεργατική συγκέντρωση αύριο

Στις 5.30 μμ στην πλατεία Κάνιγγος, το αγωνιστικό ραντεβού Ομοσπονδιών και δεκάδων εργατικών σωματείων για την καταδίκη της νέας καταιγιστικής επίθεσης και τη διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Το δεύτερο "χαστούκι" μέσα σε πέντε μέρες και μετά την ανακοίνωση των νέων καταιγιστικών μέτρων, θα εισπράξει αύριο Δευτέρα, η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική από τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Αθήνας που παίρνοντας τη σκυτάλη του αγώνα από τους συνταξιούχους, πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 5.30μμ στην πλατεία Κάνιγγος.Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλάδων Ενδυσης, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο και οι Συλλόγοι Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων,καθώς και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία,ενώ στην κινητοποίηση καλούνται και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ από την Ομοσπονδία τους.

Για το δικαίωμα στη δουλιά, η Συντονιστική Επιτροπή Ανέργων Αθήνας καλεί τους άνεργους να συμμετάσχουν, ενώ κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις οι Ομοσπονδίες, καθώς και αρκετά σωματεία, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη.

Για την κινητοποίηση και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, συνδικαλιστές έκαναν δηλώσεις στο "Ρ".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης Θ. Ευθυμίου,επεσήμανε: "Καθημερινά η εργατική τάξη γίνεται μάρτυρας της περικοπής των δικαιωμάτων της. Δέχεται μια σκληρή επίθεση από κεφάλαιο - Ευρωπαϊκή Ενωση - κυβέρνηση, που έχει να κάνει με τα όλο και μεγαλύτερα προνόμια για το κεφάλαιο και από την άλλη με την αφαίρεση κάθε κατάκτησης των εργαζομένων. Θέλουν ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κύρια αυτά της αντίστασης και του αγώνα. Επιδιώκουν να μην μείνει τίποτα όρθιο στο συνδικαλιστικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους πείσουν ότι οτιδήποτε αγωνιστικό και αποτυχές θα είναι και αρνητικά αποτελέσματα θα έχει, ώστε να μην αντιστέκονται σ' αυτές τις πολιτικές. Επιδιώκουν να μην υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους, να μην υπάρχει το όραμα μιας φιλεργατικής πολιτικής. Είναι μια επίθεση που χαρακτηρίζεται από ένταση της τρομοκρατίας, των πιέσεων, από απολύσεις και απειλές με τη χρησιμοποίηση της μαύρης εργασίας, στους χώρους δουλιάς. Εμείς θεωρούμε ότι διέξοδος υπάρχει στον αγώνα, στην αντίσταση, με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από κατακτήσεις και δικαιώματα". Είναι απαίτηση, η συσπείρωση των δυνάμεων ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με διάφορα τερτίπια και διαφοροποιήσεις, ο ΣΥΝ. Πολιτικές, που υπηρετούν τα μονοπώλια και εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χρειάζεται συντονισμός δράσης της εργατικής τάξης, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, ανέργων και της νεολαίας. Χρειάζεται η δημιουργία μετώπου με πολιτικό προσανατολισμό, ενάντια στα μονοπώλια, στον ΣΕΒ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Δ. Βανδώρος σημείωσε: "Τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που συνοδεύουν την υποτίμηση, συνιστούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον λαό. Ο κόσμος αισθάνεται οργή και αγανάκτηση. Ηρθε η ώρα να πούμε "δεν πάει άλλο". Η αγανάκτηση πρέπει να εξελιχθεί σε ενωμένο αποφασιστικό αγώνα για να αποκρουστεί η "γάγγραινα" της κυβερνητικής πολιτικής που κατατρώει κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα. Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση, να στείλουν μήνυμα και προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να εγκαταλείψει τη στάση της συναίνεσης. Να ορθώσει ανάστημα, να βάλει φραγμό σε αυτή την πολιτική".

Ο Δ. Χαρός, γραμματέας της Ενωσης Λιθογράφων, τόνισε: "Οι κινητοποιήσεις έρχονται σε μια στιγμή που νέα δεινά φορτώνονται στις πλάτες των εργαζόμενων, μετά την υποτίμηση. Είναι η στιγμή που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει τη μάχη του για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αντίκρουση της νέας επίθεσης σε βάρος του. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δυστυχώς υπονομεύει τον θεσμό των συμβάσεων, αρνείται να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί. Γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, αγωνιστικά, ενωτικά, μαζικά να δώσουν τη δική τους απάντηση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω από το όριο φτώχειας οι 8 στους 10! (1998-06-03 00:00:00.0)
Στο Γολγοθά της εξοντωτικής λιτότητας (1998-04-11 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις (1998-03-24 00:00:00.0)
Ο ενωμένος αγώνας, η μόνη επιλογή (1998-03-24 00:00:00.0)
"Ξεδιπλώνονται" τα λάβαρα του αγώνα (1998-03-20 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες συντονισμού (1998-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ