Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Επιασαν δουλιά οι προβοκάτορες

Το έσχατο όριο της αθλιότητας έχουν αγγίξει οι φιλοκυβερνητικοί νομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πάτρα οι οποίοι, έντρομοι από την ευρύτερη αποδοχή που συγκεντρώνουν οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα Μπροστά", χρησιμοποιούν γκαιμπελίστικες ασφαλίτικες μεθόδους προσπαθώντας να προβοκάρουν τον συνδυασμό και το ΚΚΕ. Ετσι, στο χτεσινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας "ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ", εμφανίστηκε ανώνυμο "ρεπορτάζ" το οποίο(παρα) πληροφορούσε πως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τάχα επισκέφθηκε την προηγούμενη βδομάδα την Πάτρα, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Παναγιώτη Κοσιώνη και συζήτησε μαζί του την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Κίνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με "αποκλειστικές πληροφορίες"(που βγήκαν από το αρρωστημένο μυαλό των πολιτικών προϊσταμένων του ανώνυμου αρθρογράφου) "η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τον κ. Κοσιώνη να μην κινηθεί σε στενά κομματικά πλαίσια αλλά να υπάρξει "άνοιγμα" στην τοπική κοινωνία".

Το ανώνυμο λασπογράφημα είναι όχι απλά ψευδές, καθώς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν έχει ακόμη επισκεφθεί την Πάτρα (σ.σ. θα το κάνει στις 8 και 9 Απρίλη) αλλά και επειδή το ΚΚΕ δε χρησιμοποιεί τακτικές τυφλοπόντικα αλλά δημόσια και καθαρά εκθέτει τις προτάσεις του και δημοσιοποιεί την εκλογική τακτική του. Οι ιθύνοντες της εφημερίδας δεν μπορούν να επικαλεστούν ούτε το "άλλοθι" της... Πρωταπριλιάς, αφού το δημοσίευσαν "αποκλειστικά" στις 2 του μηνός. Είναι, λοιπόν, φανερό πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα γράφτηκε κατά παραγγελίαν από κάποιους δημοτικούς καρεκλοκένταυρους που ανησυχούν για τις θέσεις τους βλέποντας πως η Κίνηση "Πάτρα Μπροστά" κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη του λαού της Πάτρας.

Καταγγέλλοντας το προβοκατόρικο γκαιμπελίστικο λιβελογράφημα, η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Στο φύλλο της 2ας Απρίλη της εφημερίδας "ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ" δημοσιεύονταν δήθεν "αποκλειστικές πληροφορίες" της εφημερίδας ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Πάτρα για τα Δημοτικά.

1. Πρόκειται για ψεύτικη είδηση γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα την Πάτρα.

2. Είναι η συνέχεια ανάλογων τέτοιων "πληροφοριών" που βλέπουν κατά περιόδους το φως της δημοσιότητας.

3. Με την ευκαιρία, όμως, της ψευδούς είδησης θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή του λαού της Πάτρας σε ορισμένα ζητήματα:

α) Ενόψει της μεγάλης μάχης των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, ο λαός της Πάτρας δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη σε διάφορα κατασκευασμένα δημοσιεύματα και ψευδείς ειδήσεις που σίγουρα απεργάζονται ορισμένοι στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής.

β) Προειδοποιούμε το λαό της Πάτρας ότι, μπροστά στην ανάπτυξη των αγώνων και της μάχης για τις εκλογές της ΤΑ, θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας "ειδήσεις" παρόμοιου τύπου, οι οποίες θα έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά προβλήματα και να εγκλωβίσουν το λαό σε ανώδυνες για την κυβέρνηση λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ