Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ελληνες και ξένοι εργάτες να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

Καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, που στοχεύει στον εναγκαλισμό και στη συμπαράσταση στους αλλοδαπούς εργαζόμενους - που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κυκλώνα των νοσηρών ρατσιστικών φαινομένων, που εντέχνως καλλιεργούνται από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, αλλά και μια σειρά από εθνικιστικούς κύκλους - πρόκειται να πραγματοποιήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.Η καμπάνια θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε χώρους δουλιάς με ανακοινώσεις γραμμένες σε πολλές γλώσσες κ.ά. Βασικός στόχος είναι να αναδειχτεί η ισότητα των Ελλήνων και ξένων εργατών, το κοινό τους μέλλον, καθώς και το κάλεσμα για τη συσπείρωση των αλλοδαπών εργαζομένων στα ελληνικά συνδικάτα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε παγκόσμια κλίμακα, από το μεγάλο κεφάλαιο.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, απευθυνόμενη προς τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, αναφέρει: "Γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες ζωής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη χώρα σας, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σήμερα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι το μεροκάματο που παίρνετε δε φθάνει ούτε για τα απαραίτητα της επιβίωσης και πόσο δύσκολη γίνεται η ζωή γι' αυτούς που δεν εργάζονται, όπως γνωρίζουμε ότι οι εργοδότες σας έχουν ανασφάλιστους, παρατείνουν το χρόνο απασχόλησης κ.ά.". Για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι "αυτήν την κατάσταση την αξιοποιούν οι εργοδότες για να κτυπούν και τα δικά μας μεροκάματα, το ωράριο, τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά μας, που κατακτήσαμε μέσα από σκληρούς αγώνες. Και συνεχίζει: Στο βαθμό που θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, εργοδοσία και κυβέρνηση θα μας ληστεύουν ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούν και τον άλλο τους στόχο, να αποσπάσουν την προσοχή των εργαζομένων από τους κύριους υπεύθυνους της μίζερης ζωής μας, καλλιεργώντας την αντίθεση μεταξύ μας. Τονίζει ακόμη: Μπορούμε και πρέπει, Ελληνες και ξένοι εργάτες, να τους χαλάσουμε τα σχέδια".

Οσο για την καταγραφή των αλλοδαπών μεταναστών, στην οποία η κυβέρνηση με τη σκόπιμη αδιαφορία και την ανικανότητά της δημιουργεί σοβαρά εμπόδια, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι "ο μακροχρόνιος αγώνας του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταγραφή σας, οι αποφάσεις της όμως δεν ανταποκρίνονται στο αίτημά μας για πλήρη νομιμοποίηση αφού: Μετά τη λήξη της κάρτας παραμονής (περιορισμένης χρονικής διάρκειας) που θα αποκτήσετε - όσοι την αποκτήσετε αφού γι' αυτό απαιτούνται από εσάς ιδιαίτερα δύσκολες προϋποθέσεις, θα βρεθείτε πάλι μπροστά στην πιο σκληρή αβεβαιότητα για το αύριο, αφού συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου, π.χ. κατάσταση αγοράς εργασίας, γενικότερο συμφέρον της εθνικής οικονομίας, είδος εκτελούμενης εργασίας, ακόμα και το ύψος του εισοδήματος, θα σας στερούν τη δυνατότητα παραμονής σας στη χώρα μας".

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εργατική τάξη της χώρας μας διακρίνεται για τον προλεταριακό της διεθνισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, καλεί όλους τους μετανάστες "να συνενώσουμε τις προσπάθειές μας και να αγωνιστούμε μαζί για να λείψουν οι διακρίσεις απέναντί σας ώστε να:

- Δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πλήρη νομιμοποίησή σας και να μην βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή μπροστά στον κίνδυνο της απέλασης.

- Για να δημιουργηθεί υποδομή για προσαρμογή σας στο κοινωνικό περιβάλλον, διατήρηση των εθνικών σας παραδόσεων κλπ.

- Για να βάλουμε ενωμένοι φραγμό στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που έντονα καλλιεργούνται σήμερα και είναι σύμφυτα του σάπιου κοινωνικού συστήματος, που εμείς και εσείς βιώνουμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήριξη σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες (1999-07-20 00:00:00.0)
Να πατάξουμε το κλίμα ρατσισμού (1998-05-16 00:00:00.0)
Γέφυρα ειρήνης ενάντια στην ξενοφοβία (1998-05-05 00:00:00.0)
Να χτυπηθεί ο ρατσισμός στη ρίζα του (1998-04-18 00:00:00.0)
Πήραν το νόμο στα χέρια τους! (1998-04-04 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό (1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ