Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Γέφυρα ειρήνης ενάντια στην ξενοφοβία

Η ΝΔΕ σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση την Κυριακή 10/5

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κερατσινίου σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο της πόλης διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση, με κεντρικό θέμα "Γέφυρα Ειρήνης ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία", την Κυριακή 10/5 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Λαού. Κεντρικός εισηγητής ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ Θανάσης Παφίλης,ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔΕ και μαθητές του 3ου Λυκείου, η Ζωή Σώκου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινοτήτων αλλοδαπών. Επίσης θα γίνει βράβευση έργων ζωγραφικής με αντιρατσιστικό θέμα των μαθητών της ΣΤ τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, την Αφρική, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, ελληνική μουσική και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου.

Στους σκοπούς της εκδήλωσης είναι:

  • Να ευαισθητοποιηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και όλος ο λαός της πόλης γύρω από τα εντεινόμενα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
  • Να αναδειχτούν τα κοινωνικά αίτια που γεννούν την εγκληματικότητα.
  • Να συνειδητοποιηθεί πως η καρδιά του ρατσισμού είναι η ανεργία και φτώχεια και πως ο εργαζόμενος λαός και οι μετανάστες έχουν κοινά συμφέροντα και κοινούς εχθρούς.
  • Για να εκφραστεί η λαϊκή αντίδραση στο αίσθημα ξενοφοβίας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ.

Επίσης οι αγωνιστές της ειρήνης του Κερατσινίου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι αρνούνται την καταπάτηση των πολιτικών κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων των μεταναστών και τους καλούν να βαδίσουν μαζί με όλους τους φίλους της ειρήνης, στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη, στις 17 Μάη, στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ