Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισπράττουν στήριξη για την ανοχή τους!

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα στη συζήτηση Επερώτησης της ΝΔ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Σε "πακέτο" καταγγελιών για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ΕΡΤ εξελίχθηκε χτες η συζήτηση της Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα στη Βουλή. Εκ μέρους των επερωτώντων ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι η ΕΡΤ σήμερα λειτουργεί "σε βάρος του ελληνικού λαού", καταγγέλλοντας ότι η ειδησεογραφία που παρουσιάζεται είναι μεροληπτική, ενώ χαρακτήρισε πρόχειρο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επιχείρησης.

Επιχειρώντας να ανταπαντήσει ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας,αναφέρθηκε στις πρακτικές που υπήρχαν επί Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας ως σημαντικό βήμα τη σημερινή λειτουργία του ΕΣΡ. Παράλληλα, με αόριστο τρόπο αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του υπουργείου για την ενίσχυση του συγκεκριμένου θεσμού όσο και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,υπογράμμισε ότι "η αλήθεια για την αρνητική εικόνα στα ΜΜΕ βρίσκεται στην πολιτική της κυβέρνησης", η οποία παρέχει "προνόμια στο σκληρό πυρήνα του μεγάλου κεφαλαίου που κατέχει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ". Τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια, πρόσθεσε, με τις εκπομπές τους, τύπου "ριάλιτι σόου" "συνθλίβουν θεμελιακές αξίες" και "γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο". Τόνισε επίσης ότι "η κυβέρνηση σκόπιμα δεν παρεμβαίνει, επιτρέπει την ασυδοσία τους για να εισπράττει σαν αντάλλαγμα τη στήριξη". Για το ΕΣΡ ο Στρατής Κόρακας είπε: "λέμε ανεπιφύλακτα ότι πρέπει να ενισχυθεί" αλλά "όχι ως μηχανισμός λογοκρισίας", αλλά "με παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το ρόλο και την αξιοπιστία του".

Ειδικά για την ΕΤ σημείωσε πως "διατηρείται ο ομφάλιος λώρος Ζαλοκώστα - Αγίας Παρασκευής". Κατέληξε λέγοντας πως "η ΕΡΤ πρέπει να είναι ο μοχλός για την προσέγγιση της αντικειμενικής πληροφόρησης". "Η κυβέρνηση όμως υποστηρίζει τους μηχανισμούς που υπονομεύουν την ΕΡΤ", επισήμανε, παραθέτοντας το παράδειγμα της εταιρίας μετρήσεων AGB και πρότεινε να δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας μέτρησης της τηλεθέασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ