Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς ψήφισαν οι Ελληνες ευρωβουλευτές

Οπως ήταν φυσικό, με βάση το δεδομένο συσχετισμό δύναμης, το Ευρωκοινοβούλιο, σε συνεδρίασή του το Σάββατο, ενέκρινε την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ, του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, για την ένταξη των 11 χωρών - μελών της ΕΕ στη ζώνη του κοινού νομίσματος, του ΕΥΡΩ. Καταγράφτηκαν 467 ψήφοι υπέρ, 65 κατά και 24 αποχές. Από τους 25 Ελληνες ευρωβουλευτές, ψήφισαν υπέρ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι τελευταίοι δε, εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση για ένταξη και της Ελλάδας, ενώ από το ΣΥΝ ο μεν Μ. Παπαγιαννάκης ήταν υπέρ και ο Αλ. Αλαβάνος απέφυγε να τοποθετηθεί, αφού δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία, αρκέστηκε όμως να διατυπώσει την εξής πρωτοποριακή και αριστερή ...πρόταση: "Οταν κυκλοφορήσει το ΕΥΡΩ και στην Ελλάδα, η όψη του με τα εθνικά σύμβολα να αφιερωθεί στα μάρμαρα του Παρθενώνα".

Ο ευρωβουλευτής της ΠΟΛ.ΑΝ., Ν. Κακλαμάνης, ψήφισε "αποχή" από την ψηφοφορία και δήλωσε ότι "το Συμβούλιο Κορυφής παραβίασε με λογιστικές αλχημείες τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως στην περίπτωση του Βελγίου και της Ιταλίας".

Ξεκάθαρη και αποκαλυπτική για τα νέα δεινά, που περιμένουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, ήταν η στάση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, Γ. Θεωνά και Β. Εφραιμίδη,που καταψήφισαν την απόφαση για το ΕΥΡΩ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ