Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΑΚ
Ετοιμάζεται νέα επέλαση κατά των εργαζομένων

Για τη Σύνοδο Κορυφής των 15 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Οικονομική και Νομισματική Ενωση, το Γραφείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Οικονομική Νομισματική Ενωση και το "Ευρώ" δέχονται μια φοβερή προπαγανδιστική εκστρατεία από την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της.

Η προπαγάνδα αυτή έχει στόχο να κρύψει τις τραγικές επιπτώσεις και τα δεινά που περιμένουν τους εργαζόμενους και γενικότερα τον λαό από την πολιτική της Συνθήκης του Μάαστριχτ που μέρος της αφορά το κοινό νόμισμα "Ευρώ".

Οι πανηγυρισμοί υποδοχής της συγκεκριμένης απόφασης από την κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τους βιομηχάνους, δεν έχουν κανένα θετικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους και το λαό.

Ηδη η κυβέρνηση στο όνομα της Νομισματικής Ενωσης ετοιμάζει νέα επέλαση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, την κατάργηση του 8ωρου, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν με την πάλη τους αυτή την εξέλιξη, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους που στο όνομα της ΟΝΕ η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι έρχονται να καταργήσουν.

Να εντείνουν τους αγώνες τους και να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο πάλης ενάντια στην κυβέρνηση, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ