Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κριτική για την κριτική

Κριτική για την κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης, καθώς στην ουσία συμφωνούν με τις βασικές επιλογές και απλώς για να κρατάνε τα προσχήματα σηκώνουν τους τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναφέρει ότι "η Ελλάδα έχασε το πλεονέκτημα που είχε με την ένταξή της το 1980 ως ισότιμου μέλους στην Ευρωπαϊκή Ενωση" και κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του γιατί "η Ελλάδα κατέστη ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ενωση". Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος μιλάει για "επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση" και επισημαίνει ότι η δήλωση πως η δραχμή θα είναι το δωδέκατο νόμισμα που θα μπει στο ΕΥΡΩ δεν είναι δεσμευτική γιατί δεν υπάρχει τέτοιου είδους νομική κατοχύρωση. Και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει με "τολμηρά βήματα" για την οικονομική εξυγίανση, αναφέροντας σαν παράδειγμα την "Ολυμπιακή". Σχετική δήλωση έκανε και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει λόγο για "ημέρα εθνικής αποτυχίας και καταισχύνης", αλλά δίνει χέρι στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι "έχουμε χρέος να κάνουμε όλοι από κοινού μια τελευταία προσπάθεια στον ενάμισι χρόνο που απομένει για να μη μείνουμε οριστικά έξω από την Ενωμένη Ευρώπη".

Κριτική στην κυβέρνηση από "ευρωπαϊκές" θέσεις, ασκεί με ανακοίνωση που εξέδωσε και ο ΣΥΝ, όπου μιλάει για "τεράστια απώλεια χρόνου, χρημάτων και ευκαιριών για τη χώρα". Κατηγορεί δε όλες τις κυβερνήσεις γιατί με την πολιτική τους η Ελλάδα "παραμένει ουραγός" και έξω από το ενιαίο νόμισμα και χαρακτηρίζει "δηλώσεις παρηγοριάς" τα όσα εξασφάλισε ο Κ. Σημίτης από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος,στο ίδιο πνεύμα σε δήλωσή του μιλάει για αποτυχία Σημίτη που οδήγησε την Ελλάδα έξω από την πρώτη ομάδα του ΕΥΡΩ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας σε δήλωσή του αναφέρει ότι η απόφαση των "15" στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων 9 χρόνων. Και προσθέτει ότι η δήλωση των "15" για τη μελλοντική ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης μιλάει για υποχρεώσεις προς το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο που ανέλαβε ο Κ. Σημίτης.

O πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς έκανε και αυτός τις δικές του εποικοδομητικές προτάσεις προς την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, πρότεινε στον πρωθυπουργό να ζητήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να γίνει με καθυστέρηση ενός χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ