Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σε τροχιά έντασης

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε χτες προφορικά προς τον Ελληνα πρεσβευτή Δημήτρη Νεζερίτη για το θέμα των "δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στην Ελλάδα".

Το τουρκικό υπουργείο είχε καλέσει τον Ελληνα πρεσβευτή την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος όμως δεν είχε ικανοποιήσει το αίτημα αυτό λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, η οποία σημειωτέον, δεν είναι αργία στην Τουρκία.

Ο Ελληνας πρεσβευτής βγαίνοντας από το υπουργείο, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και είπε ότι "δεν υπάρχει γραφείο του ΡΚΚ στην Ελλάδα" και ότι πρόκειται για μια "συνέντευξη Τύπου που δόθηκε".

Ο κ. Νεζερίτης είπε, επίσης, ότι οι δραστηριότητες του ΡΚΚ στην Αθήνα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτές που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και απέδωσε το θέμα σε "παρεξήγηση". Ο Ελληνας πρεσβευτής υπενθύμισε και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει να αναπτύξουν δραστηριότητα στην Ελλάδα οργανώσεις που κάνουν χρήση βίας εναντίον άλλων κυβερνήσεων.

Στην Αθήνα ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,βρέθηκε χτες σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έπρεπε να αλλάξει τη γραμμή που μέχρι τώρα ακολουθούσε η ελληνική κυβέρνηση γύρω από το θέμα της δραστηριότητας του ΡΚΚ στη χώρα. "Δεν επιτρέπεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος, στην Ελλάδα η λειτουργία γραφείων οργανώσεων που στρέφονται εναντίον άλλων κυβερνήσεων ή αναπτύσσουν δραστηριότητες οι οποίες περιέχουν στοιχεία βίας και τρομοκρατίας". Ο υπουργός Τύπου αν και ρωτήθηκε πολλές φορές, αρνήθηκε να απαντήσει με σαφήνεια αν η κυβέρνηση θα "κλείσει" τα γραφεία που αναγγέλθηκε ότι άνοιξαν στην Αθήνα. "Η Ελλάδα, είπε ο Δ. Ρέππας, είναι μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθένας θα βρει στέγη σ' αυτό τον τόπο, εφόσον κινείται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Σ' αυτό τον τόπο, όμως, δεν μπορεί να δραστηριοποιείται οποιοσδήποτε μετέρχεται μέσα βίας ή τρομοκρατίας, στρεφόμενος μάλιστα εναντίον άλλων κυβερνήσεων. Η θέση μας είναι πάρα πολύ σαφής. Και είμαι κατηγορηματικός σ' αυτό το οποίο λέω. Και μακάρι, τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως γίνονται σεβαστά από την Ελλάδα, να γίνονται σεβαστά και σε όλο τον κόσμο. Και σε άλλες χώρες, γειτονικές, οι οποίες όχι μόνο δεν τα σέβονται, αλλά τα καταστρατηγούν. Και σε τελευταία ανάλυση, ασκούν μία πολιτική τρομοκρατώντας αυτούς που πολλές φορές θεωρούν τρομοκράτες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση με το κουρδικό ΡΚΚ (2012-08-10 00:00:00.0)
Ενταση στο βόρειο Ιράκ (2011-10-20 00:00:00.0)
Τουρκικές επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ (2006-04-28 00:00:00.0)
Συνωμοσία με ελληνική εμπλοκή (1999-02-17 00:00:00.0)
"Πιέζει" για απευθείας διάλογο η Αγκυρα (1998-03-12 00:00:00.0)
"Συνηθισμένο" επεισόδιο στο Αιγαίο (1996-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ