Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Συνηθισμένο" επεισόδιο στο Αιγαίο

Ελληνικό περιπολικό καταδίωξε τουρκικό σκάφος που αποβίβασε οκτώ Ιρανούς λαθρομετανάστες στο Καστελόριζο

"Σκληρή" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Νουρετίν Νουρκάν, τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε η Αγκυρα στον Ελληνα πρεσβευτή στην Τουρκία, Δ. Νεζερίτη, για το επεισόδιο που σημειώθηκε χτες ανοιχτά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή, ελληνικό πλοίο καταδίωξε και πυροβόλησε κατά τουρκικού αλιευτικού μέσα σε τουρκικά ύδατα.

Ο Ελληνας πρεσβευτής στην Αγκυρα, απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις, υπογραμμίζοντας ότι το τουρκικό σκάφος ΝΤΕΡΙΑΝ Ι μετέφερε στο Καστελόριζο οκτώ Ιρανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι μάλιστα συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Το τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν υπάκουσε στις κλήσεις του κυβερνήτη του ελληνικού σκάφους, αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με σκοπό να εμβολίσει το περιπολικό του λιμενικού. Το ελληνικό σκάφος καταδίωξε μέχρι την οριογραμμή το τουρκικό σκάφος και έριξε εναντίον του προειδοποιητικές βολές.

Παρ' όλα αυτά πάντως, τόσο ο Ελληνας πρεσβευτής σε δηλώσεις του, όσο και κύκλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, έλεγαν ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν πρόκειται να επηρεάσει την προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Στην Αθήνα κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζαν το επεισόδιο "συνηθισμένο", το οποίο η Αγκυρα επιχειρεί να διογκώσει για ευνόητους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ