Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Συζήτηση για τις αυξήσεις - εμπαιγμό

Το νομοσχέδιο υλοποίησης της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής στο δημόσιο και τις συντάξεις που προβλέπει αυξήσεις - εμπαιγμό 2,5% + 2,5% για τους εργαζόμενους και 3,5% + 3,5%, για τους συνταξιούχους άρχισε, χτες, να συζητείται στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης σχολιάζοντας την εισοδηματική πολιτική τόνισε: "Εχετε την υποστήριξη των μεγάλων συμφερόντων. Εχετε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εχετε την υποστήριξη του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Εχετε την υποστήριξη των αετονύχηδων. Την υποστήριξη των τραπεζιτών. Δεν έχετε, όμως, την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας και των συνταξιούχων που, ουσιαστικά, σήμερα υποφέρουν και ταλανίζονται από αυτή την πολιτική". Και πρόσθεσε: "Η εισοδηματική πολιτική είναι ευθυγραμμισμένη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της Λευκής Βίβλου. Δηλαδή, στο Πρόγραμμα Σύγκλισης, που είναι απ' ό,τι αποδεικνύει η ζωή, γιατί εμείς τα λέγαμε, πρόγραμμα απόκλισης για την ελληνική οικονομία με γενικότερους κινδύνους".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, τόνισε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα ενταθούν, σημειώνοντας ότι όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την πολιτική που εκπορεύεται από τον σκληρό πυρήνα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Αναφερόμενος, εξάλλου, στις συντάξεις είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, αντί να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για επανασύνδεσή τους με τα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, απλά επαναλαμβάνει κάποιες αόριστες υποσχέσεις, ενώ εν όψει των εκλογών ίσως δοθούν κάποιες ρουσφετολογικές αυξήσεις. "Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τη ΝΔ ή την Πολιτική Ανοιξη που σήμερα δημαγωγούν μόνο για να πάρουν αύριο την κουτάλα της εξουσίας", κατέληξε.

Από τη μεριά τη ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης επαναλήφθηκαν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, χωρίς όμως να διαφοροποιηθούν ούτε κεραία από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούν.

  • Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος, παρατείνεται έως 31/10/1996 η περαίωση υποθέσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων"με επαχθή αιτία υπερτιμήματος, ακίνητης περιουσίας, δωρεάς, γονικής παροχής, προίκας και κληρονομιάς με παροχή διευκολύνσεων". Η προθεσμία έληγε στις 30/4/1996.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ