Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αναχαιτιστεί η επικίνδυνη πορεία

Την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, προκειμένου να μη χαλάσει την εικόνα του "πειθαρχημένου και καλού παιδιού", προτιμά να ακολουθεί η κυβέρνηση Σημίτη απέναντι στην ευθεία και προκλητική ανάμειξη των Αμερικανών στη Δυτική Θράκη.

Η κυβέρνηση, προσποιούμενη ότι δεν αντιλαμβάνεται πού το πάνε οι "ισχυροί προστάτες", διακηρύσσει ότι δε φοβάται τέτοιες... συζητήσεις (!) και ότι "στη χώρα μας τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σεβαστά". Λες και αυτό είναι το πρόβλημα των Αμερικανών... Στην πραγματικότητα,οι ιμπεριαλιστές διαμορφώνουν και υποδαυλίζουν μια εστία έντασης στη χώρα μας, την οποία βέβαια θα συμπεριλάβουν στη συνέχεια στον εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Τουρκία, προκειμένου να δικαιολογήσουν και τον επιδιαιτητικό τους ρόλο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις ώστε να κλείσουν οι "διαφορές" των δύο χωρών προς όφελος των συμφερόντων τους.

Τη στιγμή που το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ προκαλεί ανατριχίλα και στον τελευταίο πολίτη, ακριβώς γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για την ειρηνική συμβίωση στην περιοχή, η κυβέρνηση εξακολουθεί αμετανόητη να θέτει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Μόνο ο λαός και το φιλειρηνικό κίνημα μπορούν να αναχαιτίσουν αυτήν την επικίνδυνη πορεία υποτέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ