Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βροχή από νομοσχέδια

Πέντε νομοσχέδια μαζεμένα κατέθεσε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή. Συγκεκριμένα:

- Σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργικό Συμβούλιο σε άλλα κυβερνητικά όργανα. Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου ορίζεται ότι ορισμένες αρμοδιότητες του Υπουργικού Συμβουλίου μεταφέρονται σε άλλα κυβερνητικά όργανα "αρμόδιους και συναρμόδιους υπουργούς". Ακόμη, το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί με πράξεις του να μεταβιβάζει σε μέλος ή μέλη του την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ή να καταργεί αυτές. Επίσης, δύναται να ορίζεται ότι αρμοδιότητες της κυβέρνησης μπορούν να ασκούνται από το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο.

- Σχέδιο νόμου για τον "εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ"

- Σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία ΑΤΡ για το έργο της μελέτης, προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των υδροηλεκτρικών σταθμών Συκιάς και Πευκοφύτου.

- Σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η 151 Διεθνής Σύμβαση εργασίας για την προστασία του δικαιώματος οργάνωσης και τις διαδικασίες καθορισμού των όρων απασχόλησης στη δημόσια διοίκηση.

- Σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η 154 Διεθνής Σύμβαση για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ