Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύλογα ερωτηματικά

Μεγάλη και "άξια απορίας" η αισιοδοξία που διαπνέει τις εκτιμήσεις για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, στο τετραμηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η συγκεκριμένη μελέτη - που αποκάλυψε το προηγούμενο Σάββατο ο "Ρ" και δόθηκε χτες επίσημα στη δημοσιότητα - απηχώντας τις θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός του 1996 θα εκτελεστεί κανονικά, διότι, όπως υποστηρίζει, μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν οι υποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η κατάρτισή του!

Τότε τι εξυπηρετούν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, ύψους 200 δισ. δρχ.; Επιπλέον, τι εξυπηρετούν όσα σκόπιμα διαρρέουν το τελευταίο διάστημα για προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς και για κίνδυνο διεύρυνσης των ελλειμμάτων κατά αρκετές εκατοντάδες δισ. δρχ. το '96, ποσά ίσως λίγο "φουσκωμένα"; Μήπως η κυβέρνηση είναι ούτως ή άλλως αποφασισμένη για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, που θα τα καταστήσουν δήθεν "αναγκαία";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ