Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σημαντικά τα βήματα στην οικοδόμηση

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικού ενθουσιασμού, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Και βέβαια, το κλίμα ήταν ανάλογο των επιτυχιών που έχει σημειώσει η Οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα στους Νομούς Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα που είχε η παρέμβασή της σε φλέγοντα και σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τη νεολαία.

Οι αντιπρόσωποι, συζητώντας τον απολογισμό δράσης, μετέφεραν την εμπειρία από τη δράση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας της περιοχής, κατέθεσαν τα συμπεράσματα από τα σημαντικά βήματα που έγιναν από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη, σχετικά με το κατά πόσον ανταποκρίθηκαν στους στόχους για άνοιγμα και επικοινωνία με την εργαζόμενη νεολαία της πόλης και του χωριού, τους μαθητές, τους σπουδαστές των ΤΕΙ και κατά πόσον μπήκαν "στο πετσί της νεολαίας" εκεί που εργάζεται, ζει, κατοικεί και διασκεδάζει.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η δουλιά της ΚΝΕ στη νεολαία έχει κάνει σημαντικά βήματα, όπως σπουδαία αποτελέσματα έχει η οικοδόμηση και ανάπτυξη της Οργάνωσης. Ιδιαίτερα εκτιμήθηκε η δουλιά της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου είχε αντανάκλαση και στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των ΠΚΣ, που αυξάνοντας τη δύναμή τους κατά 50% στη σχολή ΣΔΟ, αναδείχτηκαν δεύτερη δύναμη.

Η Συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι υπάρχει "έδαφος" για παραπέρα σύνδεση της ΚΝΕ με το νεολαιίστικο κίνημα διάφορων χωρών και να υπάρξει ραγδαία ανάπτυξη. Προτεραιότητα, μέσα από τον προγραμματισμό δράσης, δίνεται στην ανάπτυξη κινήματος και οικοδόμηση στην εργαζόμενη νεολαία, σύνδεση με το υπό ανάπτυξη κίνημα των ανέργων (Εύβοια).

Καθορίστηκαν οι στόχοι για την ανάπτυξη της πολιτικοϊδεολογικής παρέμβασης στη νεολαία και τη συσπείρωση των δυνάμεων σε μέτωπα πάλης με αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και για τη συνειδητοποίηση της νεολαίας στην ανάγκη συνολικότερων ανατροπών.

Κύριο καθήκον για το επόμενο διάστημα, η Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων ιεράρχησε τη μάχη για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και καθόρισε τους στόχους για τη δουλιά στη νεολαία και τη συμβολή της στην επιτυχία των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέο Συμβούλιο Περιοχής και Γραφείο με γραμματέα τον επανεκλεγέντα Π. Αλέπη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του, Λ. Γκούνη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Δ. Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ