Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κλειστά χαρτιά για νέο κόμμα

Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος στον "κεντροφιλελεύθερο" χώρο που θα έχει υποστηρικτή ή επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, επανέρχεται στο προσκήνιο. Κύκλοι της οικονομικής ολιγαρχίας φαίνεται ότι υποστηρίζουν το εγχείρημα και πιέζουν να προχωρήσει άμεσα, ενώ την ίδρυση του νέου κόμματος επιθυμούν τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του χτες το βράδυ στο "Μέγκα", επέμεινε να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, φροντίζοντας, ωστόσο, να αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Χτες δημοσιεύτηκε γκάλοπ από την "Εξουσία", το οποίο εμφανίζει ότι ένα νέο κόμμα υπό τον Κ. Μητσοτάκη θα συγκέντρωνε ποσοστό 9,4% και θα γινόταν "ρυθμιστικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων". Ερωτηθείς ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν τον ικανοποιεί το 10% και θα προτιμούσε να είναι μεγαλύτερο.

Ωστόσο, το μήνυμα που έστειλε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στη χτεσινή συνέντευξη ήταν ότι όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - που συμφωνούν ότι η λύση είναι να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ "να κάνουμε μια πολιτική αναγκαία, εθνική πολιτική, μονόδρομο πολιτική". Μάλιστα, κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να δώσει τη συγκατάθεσή της, προκειμένου να εφαρμοστεί μια "επώδυνη" πολιτική περιορισμού των δαπανών, με την προϋπόθεση ότι δε γίνεται προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και θα υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον τρόπο που σήμερα εκλέγεται, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί ποτέ η ΝΔ να δεχτεί την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ