Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝ
"Τριχασμένοι" για το Αμστερνταμ

"Τριχασμένοι" προσέρχονται σήμερα στο διαρκές Συνέδριο του Κόμματος, που αρχίζει το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι σύνεδροι του ΣΥΝ για να αποφασίσουν τελικά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα τους στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επικύρωσης της Συνθήκης του Αμστερνταμ.

Το Συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία της ηγεσίας του ΣΥΝ για να διαμορφώσει ενιαία στάση για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, κάτι που δεν έγινε δυνατό σε συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τους, που προηγήθηκαν με το ίδιο αντικείμενο. Ωστόσο, όπως αναγνώριζαν ηγετικοί παράγοντες του κόμματος, δε θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο, με δεδομένη την επιμονή των στελεχών της ΚΠΕ στις αρχικές θέσεις τους - ανάλογα στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ, είτε στο ΠΑΡΩΝ, που προτείνουν οι προεδρικοί και υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σαν θέση σύνθεσης.

Πάντως, αν δε γίνει κατορθωτό - όπως φαίνεται τουλάχιστον - για την πρώτη ψηφοφορία να αποσυρθεί κάποια από τις τρεις προτάσεις, τότε μετά την ψηφοφορία και εφ' όσον δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία για κάποια από τις θέσεις, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί ανάμεσα στις δύο προτάσεις που θα πλειοψηφήσουν. Δεν ήταν γνωστό μέχρι χτες τουλάχιστον αν θα δεχόταν σύγκλιση στο ΠΑΡΩΝ κάποια από τις άλλες δύο τάσεις που προτείνουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αν και, από κάποιους της άποψης του ΝΑΙ, αφηνόταν ανοιχτό κάτι τέτοιο, εφόσον διαμορφωνόταν κάποιο καθαρά φιλο-Ευρωενωσιακό σκεπτικό.

Το Συνέδριο του ΣΥΝ, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με τις ψηφοφορίες, ανοίγει αύριο με εισηγητική ομιλία του Ν. Κωνσταντόπουλου, όπου θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στα μέτρα για την "Ολυμπιακή" και τις άλλες ΔΕΚΟ, και φυσικά θα επιχειρηματολογήσει - ακόμα και κινδυνολογώντας... - υπέρ της πρότασης για ΠΑΡΩΝ, στη διαδικασία της επικήρωσης για το Αμστερνταμ. Ακολούθως θα γίνει η παρουσίαση των τριών θέσεων στο συνέδριο, για ν' αρχίσει η συζήτηση την επομένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ