Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερωτηματικά για την "Πατριωτική Αφύπνιση"

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ

"Είναι, άραγε, τυχαίο που το κίνημα "Πατριωτική Αφύπνιση - ομάδα 21 Μακεδονίας - Θράκης" βγήκε σήμερα στον αέρα με τις 131 υπογραφές επώνυμων παραγόντων της Θεσσαλονίκης;". Το παραπάνω ερώτημα θέτει ουσιαστικά προς το λαό της πόλης, το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με αφορμή τη γνωστοποίηση της ίδρυσης του συγκεκριμένου σωματείου στη Θεσσαλονίκη. Στόχοι του σωματείου, όπως αναφέρονται, είναι η με κάθε πρόσφορο μέσο εξυπηρέτηση και προώθηση των μακροχρόνιων εθνικών ζητημάτων που απασχολούν το σύγχρονο ελληνισμό. Επίσης η συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων της χώρας με τις γειτονικές χώρες και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου ξεχωρίσαμε τον γνωστό για τις απόψεις του σχετικά με τα εθνικά μας θέματα δημοσιογράφο Νίκο Μέρτζο, τον διεθνολόγο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, τον μεγαλοεπιχειρηματία Διαμαντή Μασούτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Καπετανόπουλο.

Σε σχετικό σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρει:

"Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι, ενώ στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα ξεθεμελιώνεται το παραγωγικό της δυναμικό και η ανεργία ξεπερνάει το 18%, οι κύριοι της "Πατριωτικής Αφύπνισης" κωφεύουν.

Μετά το "ευχαριστούμε κύριε Κλίντον" η υποτέλεια της κυβέρνησης προς τα αφεντικά της "νέας τάξης" μέρα με την ημέρα μεγαλώνει. Οι επικυρίαρχοι Αμερικανοί θεωρούν το Αιγαίο περιοχή τους.

Η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του ανθύπατου Μπερνς συνοδεύεται από τις επισκέψεις πολεμικών πλοίων και μακελάρηδων των λαών στα λιμάνια μας, θεωρώντας τα τόπους αναψυχής.

Αν όλα αυτά δεν είναι ζητήματα που απαιτούν την άμεση πατριωτική αφύπνιση και τον ενωτικό μαζικό αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φορέων τους για υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, προς τι ο λόγος ύπαρξης παρόμοιων οργανώσεων με "εύηχες" ονομασίες;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ