Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα τους χαλάμε συνέχεια τα σχέδια

Μιλώντας στο "Ρ" ο συνοδοιπόρος του μάρτυρα της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη, Μπάμπης Παπαδόπουλος,δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Σημείωσε: "Με μεγάλη μου χαρά βλέπω σήμερα το μεγαλειώδες αυτό λαϊκό φιλειρηνικό συλλαλητήριο, τους φίλους και συναγωνιστές Πειραιώτες, που αγωνίζονται και θα αγωνίζονται για να φύγουν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Ενώνω και εγώ τη φωνή μου μαζί τους, δεν έχουν καμία θέση τα πλοία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Να ξεκουμπιστούν και να φύγουν το συντομότερο. Ο ελληνικός λαός δεν τους θέλει και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις να φύγουν, μαζί με τις βάσεις και τα πυρηνικά τους".

Δύο νέα παιδιά, από τα χιλιάδες που βρέθηκαν στο ραντεβού του αγώνα και της αξιοπρέπειας κάτω από τα πανό της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" μιλώντας στο "Ρ" εξέφρασαν την αγανάκτηση, αλλά και το πάθος της γενιάς τους, που δυναμικά μπαίνει στο "καμίνι" του αγώνα.

Η Δώρα από τις βόρειες συνοικίες της Αθήνας μας είπε: "Σαν νέος άνθρωπος δεν μπορώ παρά να θέλω να ζω στην πατρίδα μου με αξιοπρέπεια και με το λαό μας να καθορίζει την τύχη του. Η παρουσία των Αμερικανών και των βάσεών τους είναι μια απειλή για τη χώρα μου και για ολόκληρο τον κόσμο. Γι' αυτό και η παρουσία μου εδώ θέλει να δώσει το στίγμα της αντίστασης στο μέλλον του τρόμου, που θέλουν να χτίσουν οι ιμπεριαλιστές. Δείχνει την αντίθεσή μου, την αγωνία και τη διάθεση πάλης για έναν καλύτερο κόσμο".

Ο Σπύρος από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Πειραιά σημείωσε: "Για μένα το σημερινό δυναμικό συλλαλητήριο δείχνει την αγανάκτηση όλου του φιλειρηνικού κόσμου ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών, οι οποίοι ήρθαν εδώ θεωρώντας την Ελλάδα, ως τσιφλίκι τους. Για μας τους νέους φιλειρηνιστές του Πειραιά η παρουσία μας όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας των "Ράμπο" στο Φάληρο, έχει ιδιαίτερη αξία. Το νιώθουμε σαν καθήκον να είμαστε εδώ και τους στέλνουμε το μήνυμα, ότι δε θα τους αφήσουμε ούτε να βολτάρουν στην πόλη μας και θα τους χαλάμε συνέχεια τη "σούπα" της παραπλάνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ