Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οι τόνοι πέφτουν, τα "μαχαιρώματα" συνεχίζονται

Μ. Φραγκιαδάκη: Ο Γιαννόπουλος διαπαιδαγωγήθηκε, υπηρετώντας στα στρατοκρατικά κέντρα του Μεταξά!

Συντονισμένη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι γύρω από το ζήτημα που ανέκυψε με την Β. Παπανδρέου - η οποία έκανε λόγο για "καραγκιόζηδες" που απαρτίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον - διεξήγαγαν χτες όλες οι πλευρές της κυβέρνησης. Τόσο εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος διατεινόταν, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι "δεν υπάρχει θέμα", όσο και από πλευράς υπουργού Ανάπτυξης, ήταν εμφανής η προσπάθεια να μην δοθεί, δημοσίως τουλάχιστον, συνέχεια στο θέμα. Ωστόσο, παραμένει η πρόθεση της υπουργού να επαναφέρει το θέμα των διαρροών εναντίον της, για τις οποίες "χρεώνει" ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου, στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και Κυβερνητικής Επιτροπής.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο των "εκσυγχρονιστών", αλλά και συνολικά στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη λεγόμενη "εσωκομματική αντιπολίτευση", ενδιαφέρον έχουν χτεσινές δηλώσεις του μέλους του ΕΓ του κόμματος, Γ. Σουλαδάκη. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι τα τεκταινόμενα εντός του ΠΑΣΟΚ οφείλονται στο γεγονός ότι "κάθε πολιτική έχει ένα δικό της κόστος", για να συνεχίσει, υποστηρίζοντας πως "όταν ο καθένας από μας προσπαθεί να απαλλαγεί από το κόστος των αρνητικών πλευρών μιας πολιτικής είναι σαφές ότι θα πρέπει να βρει μια πρόφαση"...

Τέλος, ως ενδεικτικό στοιχείο των σχέσεων εντός του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αναφερθεί η χτεσινή επιστολή του μέλους της ΚΕ Μ. Φραγκιαδάκη προς το ΕΓ του κόμματος, όπου καταγγέλλει τον Ε. Γιαννόπουλο για την επίθεση στην οποία προέβη εναντίον της, κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΚΕ, κάνοντας λόγο για "μνήμες χούντας" που ξύπνησε η συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως αναφέρει, ανήκει σε όσους "διαπαιδαγωγήθηκαν υπηρετώντας στα στρατοκρατικά κέντρα του Μεταξά"... Οσο για τον Ε. Γιαννόπουλου, χτες επιδόθηκε και πάλι στην προσφιλή του μέθοδο της επίθεσης κατά πάντων, όσοι δεν υποκλίνονται στην κυρίαρχη ομάδα του κόμματος, και με ιδιαίτερη ...έφεση κατά του Δ. Μπέη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλίμα σύγκρουσης σε πολλά μέτωπα (1997-11-21 00:00:00.0)
Αύριο η ΚΕ στο φόντο της Μαδρίτης (1997-07-17 00:00:00.0)
Μαίνεται ο πόλεμος για την εξουσία (1996-05-03 00:00:00.0)
Αναζητείται "συμφωνία ρόλων" (1996-04-02 00:00:00.0)
Ομοθυμία και στην αντιλαϊκή πορεία και στην υποκρισία (1996-01-25 00:00:00.0)
"Κρυφτούλι" με την επίσπευση (1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ