Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το σπαθί του και την ψυχή του

Ο Πανιώνιος αναδείχτηκε δίκαια κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζοντας τον κακό ΠΑΟ με 1-0

Συνεπής με το ραντεβού της ιστορίας του ο Πανιώνιος, χτες έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα. Για δεύτερη φορά, ύστερα από 19 χρόνια, η ομάδα της Νέας Σμύρνης πρόσθεσε ένα ακόμη κύπελλο στη συλλογή της. Πράγματι ο Δαυίδ "ταπείνωσε" τον Γολιάθ (σ.σ. Παναθηναϊκό) και το τελικό 1-0 κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο. Οι "κυανέρυθροι" έχουν κάθε δικαίωμα να είναι περήφανοι, αφού ξεπέρασαν πολλούς σκοπέλους, μέχρι να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το λογικό φαβορί ήταν ο ΠΑΟ. Το μόνο όμως που κατάφερε το συγκρότημα του Βασίλη Δανιήλ ήταν να προκαλέσει τον... οίκτο, μετά από αυτή την κάκιστη απόδοση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Οι... φανέλες, πίστεψαν οι περισσότεροι παίκτες του "τριφυλλιού" ότι θα ήταν αρκετές για να πάρουν το κύπελλο. Δεν ήταν όμως έτσι. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου "έτρωγαν σίδερα" και έδειξαν ότι θα είναι "σκληρό καρύδι". Με συμπαγή άμυνα και θωρακισμένο κέντρο ο Χρήστος Εμβολιάδης κέρδισε τη μάχη του πάγκου από το συνάδελφό του. Ο Ιωαννίδης "έσβησε" τον Βαζέχα, ενώ ο Μπουγάς "εξαφάνισε" τον Γ. Χ. Γεωργιάδη. Εύκολα το ημίχρονο έβγαλε με μηδέν παθητικό ο νικητής. Στην επανάληψη οι οιωνοί ήταν "κυανέρυθροι". Με το... καλημέρα ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Γ. Σ. Γεωργιάδης "κλάδεψε" από πίσω τον Καμίτση και ορθά ο Μποροβήλος τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη. Αυτό ήταν. Η αριθμητική υπεροχή έδωσε ακόμη μεγαλύτερο θάρρος στους Πανιώνιους, που στο 53' πέτυχαν το χρυσό γκολ. Ο Σαπουντζής έφυγε στην κόντρα, όμως ο Βάντσικ με τα πόδια έδιωξε στιγμιαία το πλασέ του. Στη συνέχεια της φάσης ο Καμίτσης βρήκε υποδειγματικά τον Δημήτρη Ναλιτζή που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η συνέχεια ήταν δύσκολη για τον Πανιώνιο, αφού έχασε με αποβολή δυο παίκτες. Στο 58' τον Καμίτση (αυστηρή απόφαση) και στο 71' τον Ιωαννίδη.

Αν και με εννιά παίκτες το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού ναι μεν οι "πράσινοι" είχαν την υπεροχή, όμως δεν άσκησαν ασφυκτική πίεση στα καρέ του Στρακόσια. Πάντως στο 90' και 91' Καρασαββίδης και Λυμπερόπουλος θα μπορούσαν να αλλάξουν το σκηνικό του αγώνα.

Οι Σαπουντζής, Μπουγάς, Φύσσας και Ιωαννίδης ήταν οι κορυφαίοι των "κυανέρυθρων", ενώ από τον χλωμό Παναθηναϊκό διασώθηκε μόνο ο Γκούμας.

Καλή η διαιτησία του Γιώργου Μποροβήλου. Εκτός από τις τρεις αποβολές κιτρίνισε και τους Μπουγά, Μίκλαντ, Σαπουντζή και Βόκολο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Βόκολος, Μπουγάς, Κατσαμπής (78' Καρασαββίδης), Μένταν (65' Κάφαλης), Σαπουντζής, Ναλιτζής (73' Βάσμπεργκ), Φύσσας, Μάντζιος, Καμίτσης, Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης (65' Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Βαζέχα, Αλεξούδης (53' Λυμπερόπουλος), Γ. Χ. Γεωργιάδης, Μίκλαντ (48' Μπασινάς), Γ. Σ. Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Νικολαϊδης.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βόλτα στην "αιώνια πόλη" (1999-03-18 00:00:00.0)
"Πόναγε" στη μέση (1998-10-23 00:00:00.0)
Μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση (1998-09-18 00:00:00.0)
Ο καθένας και τα προβλήματά του... (1998-08-22 00:00:00.0)
Μέρες του '79... (1998-03-19 00:00:00.0)
Χορταστικό θέαμα (1998-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ