Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ
Με νέα ορμή για συντονισμένους αγώνες

Με νέα ορμή συνεχίζουν τη δράση τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στα ΤΕΙ όλης της χώρας και μετά την πρώτη πανελλαδική συνάντηση, καταδείχνοντας τους υπευθύνους για τη διάλυση του 16ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΣΕΕ, που είχε σαν αποτέλεσμα τη στέρηση του δικαιώματος των σπουδαστών για πανελλαδικό συντονισμό για ανάπτυξη των αγώνων.

Ηδη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνάντησης αποφασίστηκε η διακίνηση κειμένου που ζητά τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την καταγγελία των παρατάξεων (ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΑΣΚ) που ευθύνονται για τη διάλυσή του. Στόχος είναι το μάζεμα 20.000 υπογραφών, τόσων όσων και των σπουδαστών που ψήφισαν στις φετινές εκλογές. Για τη σημασία της πανελλαδικής συνάντησης, που εξέλεξε και 19μελές Συντονιστικό Συμβούλιο των ΠΚΣ - ΤΕΙ, καθώς και για τη δράση της παράταξης μέσα στις σχολές που θα μπει φραγμός στην κυβερνητική πολιτική, μιλούν στο "Ρ" μέλη των ΠΚΣ που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ο Γιώργος Χασιώτης,σπουδαστής στα ΤΕΙ Πειραιά, έκανε λόγο για την ανάπτυξη αποτελεσματικών αγώνων, όπως άλλωστε προέκυψε και από το μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων από όλη την Ελλάδα, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις ΓΣ των σπουδαστικών συλλόγων πανελλαδικά. Αναφερόμενος στη στάση των άλλων παρατάξεων που διέλυσαν το Συνέδριο μάς είπε: "Οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν το περιεχόμενο των αγώνων που αναπτύχθηκαν, όσο και των ΕΑΑΚ, ΑΣΚ, που σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν "αριστερό" άλλοθι".

Η Ηλέκτρα Πατσουράκη,σπουδάστρια στη ΣΕΥΠ Αθήνας, μας είπε για την πρωτοπόρα και καθημερινή δράση που ανέπτυξαν στις σχολές οι ΠΚΣ. "Με πυξίδα τις θέσεις των ΠΚΣ για ενιαία ανώτατη και δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους επαρχιώτες, όλο το προηγούμενο διάστημα οι ΠΚΣ έδωσαν μαχητικό "παρών" μαζί με τους σπουδαστές". Ετσι, οι ΠΚΣ κατάφεραν να αναστείλουν τις προτάσεις για τη δημιουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής στα ΤΕΙ Πειραιά, όπως κατάφεραν να αγοραστούν και να διανεμηθούν δωρεάν βιβλία του εμπορίου στα ΤΕΙ Κοζάνης, που μέχρι τώρα οι σπουδαστές ήταν υποχρεωμένοι να τα αγοράζουν ή να αρκούνται στις απαρχαιωμένες σημειώσεις. Στη ΣΕΥΠ Αθήνας μαζεύτηκαν 1.000 υπογραφές, που παραδόθηκαν στον πρόεδρο του ΤΕΙ, για αύξηση του μισθού της πρακτικής και επανάκτηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. "Ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και προβλήματα όπως ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαστηριακών χώρων και υλικών, καθώς και επαρκή στέγαση είναι θέματα προς κατάκτηση", τόνισε η Η. Πατσουράκη.

Ο Νίκος Τσούκας,σπουδαστής στο ΤΕΙ Πειραιά: "Το ποσοστό 13% πανελλαδικά, 20% στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και δύο πρωτιές στη ΣΕΥΠ και ΣΕΛΕΤΕ σηματοδοτούν για τέσσερα χρόνια τη σταθερή ανοδική πορεία της Πανσπουδαστικής. Η άνοδος αυτή, καθώς και η εμπειρία που αποκομίσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από τα σχήματά μας μας φέρνει σε νέα δεδομένα. Ετσι λοιπόν προχωρήσαμε στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση, με σκοπό την ανταλλαγή της εμπειρίας, τη βελτίωση της δράσης των σχημάτων και την ενοποίηση της παράταξής μας σε όλη τη χώρα. Μέχρι την επόμενη Συνάντηση πεποίθηση όλων είναι το δυνάμωμα ακόμα περισσότερο των ΠΚΣ, ώστε να ισχυροποιηθούν οι αγώνες μας και οι σύλλογοι να γίνουν πιο δυνατοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ