Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αναβρασμό οι εκπαιδευτικοί

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ αύριο. Παλλαϊκό - παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 14 του Μάη

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχωρούν αύριο Πέμπτη, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Την πραγματοποίηση παλλαϊκού συλλαλητηρίου στις 14 του Μάη ενάντια στο Νόμο 2525 αποφάσισαν χτες σε κοινή σύσκεψη ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, μαζί με εκπαιδευτικούς φορείς και εργατικά σωματεία.

Αύριο, στις 10.30 το πρωί δάσκαλοι και καθηγητές θα συγκεντρωθούν έξω από το "Αρσάκειο" (Πανεπιστημίου 47), όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν θα συζητείται η προσφυγή ενάντια στο διαγωνισμό, προκειμένου να διαδηλώσουν για μια ακόμα φορά την πρόθεσή τους να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προγραμματίζεται για τις 12 Ιουνίου και την κατάργηση του αδιάβλητου και αντικειμενικού συστήματος διορισμών από την επετηρίδα. Συγκέντρωση θα κάνουν την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα δάσκαλοι και καθηγητές στη Θεσσαλονίκη. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει για αύριο στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος κατά την αυριανή συζήτηση της προσφυγής της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προτείνει να απορριφθούν οι αιτήσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Ο εισηγητής κρίνει ότι οι νέες ρυθμίσεις που επιβάλλονται με το νόμο 2525/1997 δεν έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας.

Στο μεταξύ ούτε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε εισήγηση και ορισμό της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ. Στη χτεσινή συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ κατέθεσε μια τελευταία πρόταση για το πρόγραμμα δράσης, με 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια στις 26 του Μάη, 48ωρη ή τριήμερη απεργία την πρώτη βδομάδα των προαγωγικών εξετάσεων και 48ωρη τη δεύτερη βδομάδα και απεργία όλες τις μέρες του διαγωνισμού με συγκεντρώσεις την προηγούμενη μέρα στα εξεταστικά κέντρα. Η ΔΑΚΕ, που όλο το χρόνο δεν ήθελε τη σύγκρουση με το Ν. 2525, τώρα πλειοδοτώντας θέτει ως προϋπόθεση για συμφωνία στην εισήγηση να περιέχεται απεργία και στις γενικές εξετάσεις (!).

Συλλαλητήριο στις 14 του Μάη

Συλλαλητήριο για την παιδεία διοργανώνουν την Πέμπτη, 14 του Μάη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ οι δύο μεγάλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Ηδη, το ΔΣ της ΔΟΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων στις 18 του Μάη με γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων μέχρι τις 15 του Μάη και εισήγηση για απεργία μόνο κατά τις μέρες των εξετάσεων, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία στο ΔΣ.

ΑΔΕΔΥ: Αλλα λόγια

Σε μια γενικόλογη συζήτηση για "προσπάθειες" και "κοινές πρωτοβουλίες" περιορίστηκε η συνάντηση που είχαν χτες τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας, με στόχο να καλέσει η ΑΔΕΔΥ σε "απειθαρχία" τους δημόσιους υπαλλήλους που θα κληθούν να στελεχώσουν το μηχανισμό διεξαγωγής των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, όπως και οι αντίστοιχες παρατάξεις στο ΔΣ της ΔΟΕ, που δεν κρύβουν τη συμφωνία τους με το Νόμο 2525, με εξαίρεση "αντιεκπαιδευτικές διατάξεις", δε δεσμεύτηκαν στο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, αφήνοντας απλώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις μέρες των εξετάσεων. Η ΔΕΕ πρότεινε να γίνει η απεργία της ΑΔΕΔΥ μέσα στο Μάη και κατά τις μέρες του διαγωνισμού και παράλληλα η ΑΔΕΔΥ να καλύψει και άλλες μορφές κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ