Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλούν σε άμεση κινητοποίηση

Η ΔΕ υπαλλήλων λιμανιών και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" καλούν τα σωματεία και την ομοσπονδία σε αγώνα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Με αδιαπραγμάτευτο το αίτημα της παραμονής των λιμανιών στο καθεστώς του ΝΠΔΔ, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών",με ανακοίνωσή τους, καλούν τα σωματεία του χώρου και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας,να αποφασίσουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο επισημοποίησε την κυβερνητική απόφαση για μετατροπή των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ανώνυμες εταιρίες. Αύριο, Τετάρτη, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε υπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα προσδιοριστεί επακριβώς το χρονοδιάγραμμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης.

Με την ανακοίνωσή τους η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" καταγγέλλουν την, εκ νέου, αδρανοποίηση των σωματείων του χώρου και της Ομοσπονδίας. "Αντί να οργανώσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - υπογραμμίζεται - με σκοπό τη ματαίωση και την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης, αντίθετα οι άλλες παρατάξεις αποπροσανατολίζουν και προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση εργάτες και υπαλλήλους με τριτεύοντα ζητήματα. Καλούμε για μια ακόμα φορά τα ΔΣ των σωματείων και την Ομοσπονδία σε άμεση κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα ξεκινώντας την Τετάρτη 13/5 με απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο όπου θα πραγματοποιείται η υπουργική σύσκεψη και να απαιτήσουμε να παραμείνουν τα λιμάνια δημόσια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ