Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Θέλουμε να μας φέρονται ανθρώπινα"

Μαζική ήταν η παρουσία Ελλήνων και αλλοδαπών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ" και το στούντιο Grafhics στην αίθουσα του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου, με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

"Θέλουμε να δουλεύουμε 8ωρο. Θέλουμε να μας φέρονται ανθρώπινα, θέλουμε ασφάλιση και τα ένσημα που μας κλέβουν. Θέλουμε τα παιδιά μας να διδάσκονται τη γλώσσα τους". Τα αιτήματα αυτά έθεσαν εκατοντάδες Αλβανοί εργαζόμενοι, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και βρήκαν θετική ανταπόκριση απ' όλη τη Χιώτικη κοινωνία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δ. Χατζηχαριστός αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Μ. Ράπος εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αλβανών πολιτών στη χώρα μας "Γ. Καστριώτης". Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους ξένους εργάτες στο νησί, που σημειωτέον μόνο οι Αλβανοί ξεπερνούν τους 1.200, ο νομάρχης Χίου και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της στρατιωτικής διοίκησης, της αστυνομικής διεύθυνσης, του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων και δεκάδων μαζικών φορέων.

  • Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που έντονα καλλιεργείται τελευταία, καταδικάζει σε ψήφισμά της, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να τεθεί φραγμός σε αυτό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ