Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚ ΒΟΛΟΥ
Υμνητές της ΟΝΕ, αρνητές του αγώνα

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της, μετατρεπόμενη σε "αιχμή του δόρατος" της προσπάθειας κυβέρνησης και βιομηχάνων να υπονομεύσουν την ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Μάλιστα, λειτουργώντας κατά το "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" και θυμίζοντας τη γνωστή παροιμία "εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι" επιτίθεται, με ανακοίνωσή της, στους τρεις συνδικαλιστές της ΔΑΣ, μέλη του ΔΣ του ΕΚΒ, επειδή, σε συνέντευξη Τύπου, επέκριναν την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην πανθεσσαλική σύσκεψη.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ - προσκείμενη στην ΠΑΣΚΕ και στο ΣΥΝ - απαντώντας αρνητικά στην πρόσκληση του ΕΚ Λάρισας, προχώρησε ταυτόχρονα και σε μια επαίσχυντη επίθεση εναντίον όσων θέλουν το συντονισμό της πάλης, χαρακτηρίζοντας "ετερόκλητες" (!) τις δυνάμεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη και εκδηλώνοντας τους "φόβους" της μήπως οι ενωτικές δραστηριότητες στη βάση "τσαντίσουν" την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ!

Ξεπερνώντας ακόμα και τον γνωστό εαυτό της, συνέχισε την επίθεση και, σε νέα ανακοίνωση, χαρακτηρίζει "λαϊκίστικους λαρυγγισμούς" (!) τις κριτικές των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, προτείνοντας, αντί της συντονισμένης δράσης, "ισχυρό παρεμβατικό λόγο του συνδικαλιστικού κινήματος στη σημερινή διαδικασία προς την Ευρώπη του 21ου αιώνα"..!

Οι τρεις συνδικαλιστές της ΔΑΣ - Τ. Τριανταφυλλάκος, Κ. Παπαδόπουλος, Κ. Κούδας - με κοινή δήλωσή τους απαντούν στην "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα" πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΒ, τονίζοντας:

"Κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο παίρνει σκληρά αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ (ανατροπή εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, προώθηση ΤΣΑ, διόγκωση ανεργίας, υπονόμευση δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα ασφάλισης κλπ.). Στην προσπάθεια εφαρμογής αυτής της αντεργατικής πολιτικής, εκτός από την ιδεολογική τρομοκρατία των "ευρωπαϊκών μονόδρομων", την ωμή βία και τον αυταρχισμό που επιστρατεύει ενάντια σε εργαζόμενους που την αντιπαλεύουν αγωνιστικά, έχει ως πολύτιμα στηρίγματα τις υποταγμένες πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, οι οποίες κατ' επανάληψη έχουν δείξει δείγματα υποταγής και νομιμοφροσύνης απέναντι στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους.

Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι περιμένουν από τις αποδεδειγμένα πια υποταγμένες στην κυβέρνηση, την ΕΕ και στην εργοδοσία πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ να οργανώσουν την πάλη τους. Αυτό ούτε το θέλουν, ούτε μπορούν να το κάνουν με τις αντιλήψεις που έχουν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν. Ακόμα και τώρα που αποδείχνεται ότι η ΕΕ των καπιταλιστών για να προχωρήσει χρειάζεται τη σύνθλιψη των εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, αυτοί συνειδητά εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες πως μπορεί να βρει η καπιταλιστική ευρωπαϊκή ενοποίηση τους εργαζόμενους σε καλύτερη θέση.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων απ' τα κάτω, παρακάμπτοντας αυτές τις υποταγμένες ηγεσίες, αλλά και ο συντονισμός του αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, τόσο σε τοπικό, σε πανθεσσαλικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, που στόχο θα έχει το αντιπάλεμα και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας φιλολαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής κόντρα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η ΔΑΣ θα πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις της, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του συμβιβασμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ