Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "αμήν" η επιχείρηση ΜΙΜΙΚΟΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Δυσοίωνες εμφανίζονται οι προοπτικές για τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη επιχείρηση λευκού κρέατος της χώρας - "ΜΙΜΙΚΟΣ" - και για τους 750 εργαζόμενούς της. Πρόσφατα απολύθηκαν 20, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - στα σχέδια είναι να απολυθούν άλλοι 120 εργαζόμενοι.

Πριν ένα χρόνο, λόγω χρεών ύψους 16 δισ. δραχμών προς την Αγροτική Τράπεζα, η ΑΤΕ παρενέβη και διόρισε στην εταιρία δικό της διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, κανένα πρόγραμμα βιωσιμότητας και εκσυγχρονισμού δεν έχει εφαρμόσει η Τράπεζα, της οποίας το ενδιαφέρον εξαντλείται στο πώς θα εξασφαλίσει απ' τα έσοδα της εταιρίας μέρος ή το σύνολο του χρέους. Τυχόν αποχώρηση της ΑΤΕ θα σημάνει την απώλεια της επιχείρησης, που θα συμπαρασύρει στο κλείσιμο και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω της, με πάνω από 2.500 εργαζόμενους συνολικά.

Τις συνέπειες απ' όλη αυτή την κατάσταση δέχονται οι εργαζόμενοι, με απολύσεις και συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αρχικά είχαν γίνει 50 απολύσεις, πρόσφατα άλλες 20 και προγραμματίζονται ακόμα 120. Παράλληλα έχει γίνει καθεστώς οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με δυο μήνες καθυστέρηση, ενώ μετά δυσκολίας τους δόθηκε το δώρο του Πάσχα. Στις αρχές Ιουνίου θα πληρωθούν το μισθό του Μάρτη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ