Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκρηκτική όξυνση των προβλημάτων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τα προβλήματα των οικοδόμων και των συναφών επαγγελμάτων έχουν οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό, διαπιστώνουν τα ΔΣ των οικοδομικών σωματείων της Μακεδονίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Στην εισήγηση της Ομοσπονδίας περιγράφεται η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος: "Τα ωράρια παραβιάζονται, το πενθήμερο τείνει να καταργηθεί. Εκατομμύρια ώρες υπερωριακής απασχόλησης είναι παράνομες και απλήρωτες. Οι συλλογικές συμβάσεις παραβιάζονται. Οι περισσότεροι οικοδόμοι στα γιαπιά και στα εργοτάξια παίρνουν μεροκάματο κάτω από τη συλλογική σύμβαση. Μέτρα ασφάλειας δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά. Γι' αυτό κάθε μέρα, όλο και περισσότερο φόρο αίματος πληρώνουμε...".

"Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 21 σωματεία και 70 εκλεγμένα μέλη διοικητικών συμβουλίων, καθώς και πολλά στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει μεγάλη ενότητα μεταξύ των οικοδόμων, ικανότητα επικοινωνίας πάνω στα προβλήματα, πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που εκφράζεται προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας από όλα τα σωματεία της Μακεδονίας", δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Βασ. Αχτσής.

Μιλώντας για τη μετά το Μάαστριχτ πορεία, ο πρόεδρος του συνδικάτου επισημαίνει ότι "από τότε μια σειρά γεγονότα όπως "Λευκή Βίβλος" και "κοινωνικός διάλογος", έχουν οδηγήσει τους οικοδόμους σε τραγική οικονομική κατάσταση. Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική είναι ο αγώνας".

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε, σημειώνονται όλα τα άμεσα αιτήματα του κλάδου και προειδοποιείται η κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει την ίδια τακτική, οι αγώνες θα κλιμακωθούν παραπέρα, ενώ επισημαίνεται ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός δράσης με άλλα στρώματα του λαού που πλήττονται από αυτή την επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά (2021-04-09 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα τα συνδικάτα με απεργιακές αποφάσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης (2019-09-05 00:00:00.0)
Συμπαραστάσεις (2010-11-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - απάντηση τη Δευτέρα (2006-04-01 00:00:00.0)
Επιτροπές σε Τρίκαλα και Καρδίτσα (2002-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ