Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στο "ύψος" της η ανεργία

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΓΕΝΕ. Στους 2.546 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μόλις 580 οι επιδοτούμενοι

Το "άνοιγμα" της τουριστικής περιόδου δεν έδωσε "ανάσα" στους άνεργους ναυτεργάτες, αφού η ανεργία στον κλάδο συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ακόμα και με τα ελλιπή στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο μήνα Απρίλη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 2.546,ενώ το Μάρτη ήταν 2.564.Δηλαδή οι άνεργοι σε αυτό το διάστημα μειώθηκαν κατά... 18!Τον Απρίλη του 1997 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 2.086,ενώ το Μάρτη ήταν 2.011.

Βέβαια, ο αριθμός των ανέργων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, επειδή - όπως είναι γνωστό - δεν εντάσσονται όλοι οι άνεργοι στους καταλόγους του ΓΕΝΕ. Οσον αφορά το πενιχρό επίδομα των 37 χιλιάδων δραχμών και αυτή τη φορά δεν καταβλήθηκε ούτε στο ένα τέταρτο των ανέργων που εντάχτηκαν στους καταλόγους του ΓΕΝΕ τον μήνα Απρίλη! Ετσι από τους 2.546 εγγεγραμμένους, το πήραν οι... 580!

Τη "μαύρη πρωτιά" στους καταλόγους της ανεργίας του ΓΕΝΕ κατέχουν οι τρίτοι μηχανικοί,που τον περασμένο μήνα έφτασαν τους 496 και οι θαλαμηπόλοι που έφτασαν τους 357.Ακολουθούν οι ναύτες με 325 εγγεγραμμένους ανέργους, οι μάγειροι με 197 και οι πλοίαρχοι Γ με 156 εγγεγραμμένους στους καταλόγους του ΓΕΝΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου οι πρώτες ειδικότητες που πρέπει να ευνοηθούν είναι οι θαλαμηπόλοι, που αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα του πληρώματος των τουριστικών πλοίων, και οι μάγειροι. Ωστόσο, από το Μάρτη μέχρι τον Απρίλη οι εγγεγραμμένοι θαλαμηπόλοι μειώθηκαν μόλις κατά... 11 και οι μάγειροι κατά... 4!Ομως παρά την έστω μικρή μείωση της ανεργίας, που παρατηρείται αυτή την εποχή (που μπαίνουν περισσότερα πλοία σε κίνηση) στις περισσότερες ειδικότητες των ναυτεργατών, σε ό,τι αφορά τους πλοιάρχους Γ παρατηρείται αύξηση της ανεργίας, αφού οι 146 πλοίαρχοι που είχαν γραφτεί στους καταλόγους του ΓΕΝΕ το Μάρτη, τον Απρίλη έφτασαν στους 156!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ