Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ετοιμάζονται για κλιμάκωση

Να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και να συντονίσουν τη δράση τους με άλλα λαϊκά στρώματα, αποφάσισαν άνεργοι και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις,που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή στην Κύρινθο.

Στη συνέλευση, που ήταν από τις μαζικότερες απ' την ίδρυση του Σωματείου, εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια για τη στάση εμπαιγμού της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα εργαζομένων και ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων (πάνω από 7 χρόνια) της περιοχής και την άρνησή της να συναντηθεί με το Σωματείο. Επίσης καταγγέλθηκε η μη στήριξη των αιτημάτων των ανέργων απ' το ΣΥΝ και το βουλευτή του στο νομό, η αδιαφορία του Εργατικού Κέντρου, του Νομάρχη και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και υπονόμευση του Σωματείου από τους φιλοκυβερνητικούς κοινοτάρχες της περιοχής.

Ο Γ. Τσουκαλάς,πρόεδρος του Σωματείου, χαρακτήρισε "φιλοδώρημα για να ρίξει στάχτη στα μάτια ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών", την απόφαση του ΟΑΕΔ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 541 ατόμων με 150.000 δρχ., σημειώνοντας πως αυτό ήταν αίτημα του Σωματείου για τα Χριστούγεννα. "Κατά πόσο είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να βοηθήσει τους άνεργους, μας το έδειξε με την απόρριψη του αιτήματός μας για σφράγισμα των βιβλιαρίων ορισμένων ανέργων που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη", επισήμανε ο Κ. Γιαννάκης,αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκε ο Χ. Κατσώτης,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο οποίος κάλεσε σε συσπείρωση στο Σωματείο και τόνισε την ανάγκη του συντονισμένου αγώνα όχι μόνο για τη διατήρηση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων, αλλά και για αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην κοινωνία και για ανατροπή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. "Για να μη γίνουν πράξη - είπε χαρακτηριστικά - τα οράματα του κεφαλαίου που αποτελούν εφιάλτες για τους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ