Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 150 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Διοργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 του Μάη

Μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνή συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στην Αθήνα το τριήμερο Παρασκευής - Σαββάτου - Κυριακής, 22 23 και 24 Μάη 1998, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 150 χρόνων από τη δημοσίευση του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" από τους ιδρυτές του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς.

Το θέμα της Διεθνούς αυτής Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων είναι: "Τα Κομμουνιστικά Κόμματα στις σύγχρονες συνθήκες".

Η πρωτοβουλία αυτή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες του ΚΚΕ για την ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού μετώπου δυνάμεων που θα αντιστέκονται στις επιλογές και στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών κέντρων, καθώς και η ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών των κομμουνιστικών κομμάτων, για την ανασυγκρότηση γενικότερα του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων για την επικαιρότητα του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" και του επαναστατικού μηνύματος που εκπέμπεται απ' αυτό. Παράλληλα, να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κομμάτων αυτών για τα σημερινά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, οι εμπειρίες που υπάρχουν σε κάθε χώρα, αλλά και διεθνώς, να επεξεργαστούν από κοινού πραχτικά μέτρα για το συντονισμό και την κοινή δράση των κομμουνιστικών και εργατικών κινημάτων που, διευκολύνει, προωθεί και κάνει δυνατή την οικοδόμηση ενός ευρύτερου μετώπου πιο πλατιών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ανάμεσα στα πολλά άλλα θέματα που θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που θα συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση, πρόκειται να τους απασχολήσει και η παγκόσμια συμφωνία για τις επενδύσεις, οι διαδικασίες καπιταλιστικής ολοκλήρωσης. Παράλληλα, αναμένεται να αναπτυχθούν μια σειρά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για θέματα όπως η αντίσταση στο ΝΑΤΟ και στη διεύρυνσή του, πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των κομμουνιστών και των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, πιο συγκεκριμένες μορφές πληροφόρησης και ανταλλαγής πληροφοριών και θέσεων μεταξύ των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.

Παίρνοντας υπόψη τη χωρίς προηγούμενο επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά ενάντια στα κομμουνιστικά κόμματα και τα κομμουνιστικά ιδανικά, αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες σκέψεις για την αντίσταση και το συντονισμό της πάλης ενάντια στο κύμα διώξεων κομμουνιστών και γενικά δημοκρατών.

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει 50 κόμματα από όλες τις ηπείρους.

Συναυλία με την ορχήστρα της ΕΡΤ

Συναυλία με την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ την Παρασκευή, 22 Μάη, ώρα 8.30 μμ, στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος στον Περισσό, προς τιμή των αντιπροσωπειών των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα πάρουν μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Το πρόγραμμα της συναυλίας, που διοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ περιλαμβάνει:

Γιάννη Κωνσταντινίδη: "Ελληνικοί λαϊκοί σκοποί"

Μίκη Θεοδωράκη: "Μάτια δακρυσμένα"

Αλκη Μπαλτά: "Μουσική για νέους"

Σεργκέι Προκόφιεφ: "Ο Πέτρος και ο Λύκος" (Μουσικό παραμύθι)

Λέοναρντ Μπερνστάιν: Τρία κομμάτια από το "West side Story"

Αφηγητής είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και την ορχήστρα διευθύνει ο Αλκης Μπαλτάς.

Προσκλήσεις διατίθενται στην έδρα της ΚΕ στο Περισσό


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ