Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ
Βροντερό αντιιμπεριαλιστικό "παρών"

Τον πόθο τους να ζουν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια διαδηλώνουν σήμερα όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης, που διακρίνουν πια στον ιμπεριαλισμό τον μεγάλο εχθρό της ανθρωπότητας. Με το αγωνιστικό τους "παρών" στη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης, από τον Τύμβο του Μαραθώνα ως το Πεδίον του Αρεως,βαδίζουν στα "χνάρια" του μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Του ήρωα του αγώνα, που "ζει" στις καρδιές και τα οράματά τους. Βαδίζουν "μαζί του", στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της μαχητικής διεκδίκησης της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Ελλάδας.

Η πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης πραγματοποιήθηκε πριν από 35 χρόνια, στις 21/4/63. Τότε, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και βίας, ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης μαζί με λίγους φίλους της ειρήνης, που κατάφεραν να διαπεράσουν τα μπλόκα της Αστυνομίας και να πορευτούν.

Ειδικά η φετινή πορεία αποκτάει ξεχωριστή σημασία και γίνεται σημαντικός σταθμός στην πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και την προωθούμενη εμπλοκή της χώρας στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού για τη μετατροπή της, είτε ως θύτη είτε ως θύμα, σε ορμητήριο των εγκληματικών του σχεδίων κατά της ανθρωπότητας.

Ταυτόχρονα, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο πόδι με κεντρικές φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις από τη Θράκη, τα νησιά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα της πορείας

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης έχει ως εξής:

- 8 π.μ.: Τελετή έναρξης.

- 8.30 π.μ.: Εκκίνηση της Πορείας.

- 9.30 π.μ.: Στάση στη Νέα Μάκρη,χαιρετισμός από την Επιτροπή Ειρήνης Ν. Μάκρης.

- 12 μ.: Στάση στη Διασταύρωση Ραφήνας,χαιρετισμός Επιτροπής Ειρήνης Ραφήνας.

- 1.30 μ.μ.: Στάση στο Πικέρμι,χαιρετισμός από το ΕΚΑ και την ΠΕΑΕΑ.

- 3.30 μ.μ.: Στάση στην Παλλήνη,χαιρετισμοί από δήμαρχο, ΑΔΕΔΥ και ΟΓΕ.

- 5.00 μ.μ.: Στάση στην ΕΡΤ,διαμαρτυρία.

- 5.30 μ.μ.: Αγία Παρασκευή, χαιρετισμοί από δήμαρχο, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και τη ΓΣΕΕ.

- 7.30 μ.μ.: Τερματισμός στο Πεδίον του Αρεως, μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Χαιρετισμός από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", τον πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ, Θεοχάρη Παπαμάργαρη.Κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ,Ευάγγελο Μαχαίρα.Ψήφισμα. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

1. Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

2. Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - για την αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.

3. Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

4. Οσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Πεδίον του Αρεως.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα, θα αναχωρήσουν πούλμαν από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ., καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 38.27.303, 38.44.853.

Πούλμαν για τη Μαραθώνια Πορεία

Οι Επιτροπές Ειρήνης των συνοικιών της Αθήνας και του Πειραιά δρομολογούν πούλμαν για τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

  • Στου Ζωγράφου στις 7.00 πμ από την πλατεία Γαρδένιας για Μαραθώνα, στις 3.00 μμ από πλ. Γαρδένιας και στις 3.15 μμ από την πλατεία Κύπρου για την Παλλήνη.
  • Στο Βύρωνα στις 7.00 πμ από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης για Μαραθώνα.
  • Στον Αγιο Δημήτριο με το πούλμαν του δήμου στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο.
  • Στον Ταύρο στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο.
  • Στην Πεύκη στις 7.15 πμ από την 13η στάση και στις 7.30 πμ από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου.
  • Στην Καλλιθέα στις 7.00 πμ για Μαραθώνα και στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή, από πλατεία Δαβάκη.
  • Στη Ν. Φιλαδέλφεια στις 6.45 πμ από πλατεία Πατριάρχου - Εμπορική Τράπεζα.
  • Στη Ν. Ιωνία στις 7.15 πμ από Σταθμό Ηλεκτρικού.
  • Στη Ν. Σμύρνη στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή από την Ομήρου 68.
  • Στο Αιγάλεω από την Πλατεία Εσταυρωμένου στις 6.30 πμ,την Αγία Βαρβάρα, πλατεία Αγ. Ελεούσας στις 6.45 πμ και από το Παλατάκι (Χαϊδαρίου) στις7.00 πμ.
  • Στην Αχαρνών από τον Αγιο Παντελεήμονα στις 6.45 πμ,από την πλατεία Κυψέλης στις 7.00 πμ και από την Αγία Βαρβάρα Πατησίων στις 7.15 πμ.
  • Στην Κοκκινιά από τις 6.45 πμ από Πλατεία Κουμπάκη Νεαπόλεως, με στάσεις στην Πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας και στην Παιδική Στέγη Νίκαιας, για Μαραθώνα και στις 2.00 μμ από την Πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας για Παλλήνη.
  • Η Παμπειραϊκή Επιτροπή από το Δημοτικό Θέατρο στις 7.00 πμ για Μαραθώνα και στις 2.00 μμ για Παλλήνη. Για πληροφορίες, στα τηλέφωνα της ΠΕΔΥΕ: 41.70.714, 41.24.695, 41.15.026.
  • Στην Ελευσίνα από το Δημοτικό Πάρκινγκ στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή.
  • Στο Χολαργό από την Πλατεία Δημοκρατίας στις 6.45 μμ με διαδρομή από Πλ. Κύπρου και τέρμα Λεωφορείων Χολαργού.
  • Στο Γαλάτσι στις 6.45 πμ από το Παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεϊκου).
  • Στο Χαλάνδρι στις 7.00 πμ από την Κεντρική Πλατεία (Βρύση).
  • Στην Αργυρούπολη στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο για Μαραθώνα και στις 4.15 μμ από το Δημαρχείο για Αγ. Παρασκευή.
  • Στο Περιστέρι,στις 7.00 πμ,από την Πλατεία Δημαρχείου για Μαραθώνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ