Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Αντικομμουνιστική υστερία του δημάρχου Μύρινας!

Στέλνει στον ψυχίατρο κομμουνιστή συνδικαλιστή υπάλληλο του δήμου! Φασιστική και ανήθικη χαρακτηρίζει την πράξη αυτή η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ

Με μια ανήθικη και φασιστική πράξη, ο δήμαρχος της Μύρινας Γιώργος Χατζηχαραλάμπους,παραπέμπει κομμουνιστή συνδικαλιστή υπάλληλο του δήμου σε ψυχίατρο για εξέταση (!) αποκορύφωμα της προσφιλούς τακτικής του των διώξεων σε βάρος όλων όσοι τολμούν να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν την αντιλαϊκή του πολιτική.

Με επιστολή του προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ και την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, ο δήμαρχος ζητά την εξέταση του υπαλλήλουΠαναγιώτη Καραφιλίππου από ψυχίατρο και την απομάκρυνσή του "όσο γίνεται πιο γρήγορα από τον εργασιακό χώρο του δήμου και να υποβληθεί σε συστηματική θεραπεία και παρακολούθηση"! Μάλιστα, ο δήμαρχος, έχοντας κάνει ήδη... τη"διάγνωσή" του, προσθέτει πως ο υπάλληλος "παρουσιάζει έντονα παρανοϊκά συμπτώματα, τα οποία έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό και καθημερινά γίνεται επιθετικός, με αποτέλεσμα να μην προάγεται το έργο του Δήμου"!

Ολως "τυχαίως", ο διωκόμενος υπάλληλος, είναι μέλος του ΚΚΕ, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Μύρινας και γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Το δε "έργο του Δήμου" που ο υπάλληλος δεν "προάγει", δεν είναι παρά η γνωστή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα βάρη που ρίχνει στους δημότες του. Οπως φαίνεται και από την καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, ο συγκεκριμένος δήμαρχος έχει κάνει... "έργο ζωής" αυτή την πολιτική. Και βέβαια, τέτοιου είδους "εκσυγχρονισμός", μόνο αναχρονιστικές και μαύρες μεθόδους πολιτικής... "αντιπαράθεσης" μπορεί να χρησιμοποιεί.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία της, η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λημνιακό λαό "τη νέα φασιστική δίωξη" του Π. Καραφιλίππου από τον δήμαρχο. "Ο εν λόγω δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος παλιά και ξεπερασμένα σήμερα, προβλήματα υγείας του (σ.σ. του υπαλλήλου) τον παραπέμπει χωρίς λόγο στην υγειονομική επιτροπή, ζητώντας ταυτόχρονα την απόλυσή του".

"Η περίπτωση αυτή", συνεχίζει η ανακοίνωση, "μας παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές, όταν οι κομμουνιστές και οι συνδικαλιστές στέλνονταν, εκτός από τις φυλακές και τις εξορίες, ακόμη και στα ψυχιατρεία (Λέρος κλπ.). Η δίωξη αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων διώξεων, τόσο του Καραφιλίππου Παναγιώτη, όσο και άλλων κομμουνιστών συνδικαλιστών, που τολμούν και αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τη νοσηρή λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και που ήδη, όλα αυτά, έχουν καταλήξει σε βάρος των δημοτών και των εργαζομένων στο Δήμο".

Η ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ, καλεί τον δήμαρχο Μύρινας "να σταματήσει αυτή την ανήθικη τακτική του και να ανακαλέσει άμεσα την παραπομπή του Καραφιλίππου Παναγιώτη στην υγειονομική επιτροπή και να σταματήσει την ψυχολογική πίεση που του ασκεί συχνά και με διάφορους τρόπους στο χώρο εργασίας του".

"Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νησιού να αντιδράσουν στην πολιτική τόσο των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και των διώξεων και τον αντικομμουνισμό του δημάρχου, όσο είναι ακόμα νωρίς και πριν επεκταθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και σε άλλους εργαζόμενους και δημότες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-04-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-09-03 00:00:00.0)
ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις (2000-03-24 00:00:00.0)
Ο Κώστας Πινάκος υποψήφιος δήμαρχος (1998-04-08 00:00:00.0)
Ψηφίσματα για την Πολιόχνη (1996-12-24 00:00:00.0)
Νέα δίωξη για τα μπαρ και αποχή των εργαζομένων (1996-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ